Nova študija: Tolikokrat na LETO se v resnici samozadovoljujemo ženske (in TOLIKO moški)

Uou, tole je presenetilo tudi nas! 😮

Nova študija: Tolikokrat na LETO se v resnici samozadovoljujemo ženske (in TOLIKO moški) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2022

Da med ženskami in moškimi obstaja razlika v višini plače in pogostostjo orgazmov, že veš. Ampak ali si vedela, da se precej razlikujemo tudi v tem, kolikokrat se samozadovoljujemo?

Nedavna študija namreč ugotavlja, da na globalni ravni moški masturbirajo 140 krat letno oziroma 2,6 krat tedensko. Ženske pa po drugi strani to počnejo le 53 krat letno, kar je približno enkrat tedensko.

Zakaj se ženske redkeje samozadovoljujemo?

Čeprav je razlika v pogostosti dandanes čedalje manjša, pa študija podjetja Womanizer ugotavlja, da je stigmatiziranost ženskega užitka ostaja vodilni razlog, zakaj se ženske "držimo nazaj".

'Kako naj se samozadovoljujem, če nisem nikoli sama doma?' Strokovnjaki svetujejo ...

Hkrati še zmeraj prevzemamo večji del odgovornosti, ko pride do skrbi za otroke in domačih opravil, zaradi česar imamo ženske manj prostega časa. Slednje pa prav tako zelo verjetno vpliva na to razliko.

Zanimivi so tudi podatki, da skoraj 40 % sodelujočih meni, da je masturbacija bolj sprejeta med moškimi, več kot polovica pa, da je pop kultura v veliki meri normalizirala moško masturbacijo (ženske pa ne). Skoraj tretjina jih prav tako meni, da ženska masturbacija v posameznici vzbuja občutek sramu.

Strokovnjaki pravijo: To je DEL dneva, ko samozadovoljevanje najbolj PAŠE

Na globalni ravni kar tretjina žensk nikoli ne masturbira v primerjavi s 14 % moških.

Pomembno vlogo pri sprejemaju masturbacije kot nečesa naravnega igra predvsem pomanjkanje oziroma nepopolna izobrazba na področju spolnosti v šolah, še zaključujejo strokovnjaki.

Samozadovoljevanje vsekakor ne bi smelo v tebi vzbujati negativnih čustev.

Prej nasprotno, saj lahko z njeno pomočjo ugotoviš, kaj ti pri seksu najbolj ugaja in posledično v njem bolj uživaš.

5 razlogov, zakaj bi morala (oba!) REDNO masturbirati, četudi sta že poročena