Ne le ženske, tudi MOŠKI lahko 'squirtajo' (TAKŠEN je občutek, pravijo)

Kaj se dogaja med moškim brizganjem, pojasnjujejo urolog in moški, ki so ga že doživeli. 👇

Ne le ženske, tudi MOŠKI lahko 'squirtajo' (TAKŠEN je občutek, pravijo) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
19. 8. 2022

Zdaj si verjetno misliš: "No, pa so nam vzeli še to!" 😅 A vendar je zadeva nekoliko drugačna in še zdaleč ne tako 'spektakularna' (no vsaj tako jo očitno nekateri dojemajo) kot pri ženskah.

Tako kot nas, ko smo prvič slišali za to, je tudi novinarja spletnega portala lelo.com zanimalo, kaj se v resnici skriva za tem, zato se je obrnil na urologa ter ... hja, moške, ki so to tudi sami doživeli. Kaj v resnici sploh je moško brizganje (splošno znano kot 'squirtanje') in katere telesne tekočine so pri tem vključene, izveš v nadaljevanju.

Kaj se nahaja v tekočini, ki brizgne ven?

Pri ženski ejakulacija oziroma tekočina, ki brizgne iz vagine, priteče iz skenove žleze (znane tudi kot 'ženska prostata'), ki vsebuje prostatični specifični antigen (PSA) in prostatično kislo fosfatazo ter nekaj urina.

No, urolog dr. Justin Houman potrjuje, da gre pri moških za 100 % urin.

"Kako naj partnerja naučim, da me pripelje do orgazma?" (nasveti žensk, ki ga VEDNO doživijo)

"Med tipičnim orgazmom pride do krčenja mišic medeničnega dna, to pa vzdraži prostato, semenske mešičke in testise, ki začnejo sproščati razne komponente semenske tekočine," pojasnjuje dr. Houman. "A vendar je med moškim brizganjem lahko to krčenje tako močno, da hkrati sproži krčenje mehurja, zaradi česar začne nehote izločati shranjen urin."

Kakšen je torej občutek (in vonj)?

28-letni Arys priznava, da ima pri njem občasno "vonj po lulanju," in dodaja, da se to zgodi najpogosteje takrat, ko masturbira pred jutranjim uriniranjem.

18-letni Eren pa pravi, da za brizganje med masturbacijo potrebuje med pet in sedem minut. Pri tem pritisk in prijeten občutek postajata vedno močnejša, dokler ne pride do brizganja, ki ga opisuje kot nekaj "med potrebo po uriniranju in orgazmom".

Osvobodi BOGINJO v sebi in uživaj v seksu kot še nikoli (samo TO upoštevaj)

Včasih pride do tega tudi med analnim seksom. Dr. Houman pojasnjuje, da analna igra stimulira mišice medeničnega dna, kar lahko, kot že omenjeno, povzroči močno krčenje mehurja.

A vendar tako, kot pri ženskah, tudi za moške velja, da niso vsi zmožni brizgati. "Le manjši odstotek ljudi ima to sposobnost, da se mu med orgazmom začne krčiti tudi mehur," zaključuje dr. Houman.

Preberi še: "Najboljši seks sem doživela v čokoladnici, kjer je delal moj bivši" (vroča izpoved dekleta)

Priporočamo tudi: TE lastnosti po mnenju moških naredijo žensko "dobro v postelji" (jih imaš tudi ti?)