Naša bralka zaskrbljeno: "Na pomoč! Potem, ko mi pride, jočem" (+ ODGOVOR strokovnjakov)

"Nevem, kaj naj naredim. Potem mi je tako neprijetno in fanta sploh ne morem pogledati v oči."

Naša bralka zaskrbljeno: "Na pomoč! Potem, ko mi pride, jočem" (+ ODGOVOR strokovnjakov) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2023

Na Cosmo forumu se je pred časom oglasila bralka, ki ima naslednjo težavo:

"Ko se samozadovoljujem, po orgazmu ne jočem. Ko pa me zadovoljuje fant z jezikom ali prsti, pa 2 ali 3 minute po orgazmu jočem. Zraven se lahko tudi smejim. Ampak ne morem ustavit solz ... Nevem, kaj naj naredim. Potem mi je tako neprijetno in fanta sploh ne morem pogledat v oči. Help!!" je zapisala pod temo z naslovom 'Po orgazmu jočem'.

"Skupaj sva eno leto in en mesec. Ampak [to se ne zgodi, op. a.] po vsakem oragzmu. /.../ Samo po tistih, ko so res močni. Ko mi res pride," je še dodala.

Cosmo je raziskal, zakaj do tega pride, in ugotovil ...

... da jokanje po orgazmu ni nič nenormalnega.

Ko doživimo orgazem, naše možgane in telo preplavijo hormoni, med katere spadata tudi oksitocin (hormon ljubezni, ki ga povezujemo s srečo, zaljubljenostjo, povezanostjo, ...) in dopamin (hormon sreče).

Hudo! TO VSE se dogaja v tvojih možganih, ko doživljaš ORGAZEM (video)

Naša telesa imajo prav tako fizično reakcijo: verjetno si med orgazmom doživela že tresenje nog, pospešeno bitje srca in podobno.

Orgazem je lahko resnično intenziven občutek in različni ljudje imajo nanj različne odzive, med katere spada tudi jok.

Morda se ti bo zdelo zanimivo tudi to, da je študija iz leta 2017 odkrila še mnogo več odzivov na orgazem, ki se sprva morda zdijo nenavadni. Mednje spadajo smeh, kihanje, glavobol in celo bolečina v stopalih.

Pomembno je, da veš, da jokanje med orgazmom nujno ne pomeni, da si žalostna. Pravzaprav mnogi ljudje, ki to počnejo, pravijo, da se počutijo odlično!

“Prijatelj mi je povedal, da njegovi punci pri orgazmu špricne tekočina. Se šali?”

Vendar pa je lahko jok prav tako posledica tega, da se med orgazmom počutiš pod stresom in žalostna, še posebej, če imaš za to tehten razlog – na primer seks z bivšim ali pa zgolj stres zaradi službe.

V kolikor med orgazmom jočeš, ker čutiš bolečino, se lahko razlog skriva nekje drugje. Obstaja namreč povezava med bolečimi orgazmi in določenimi zdravili, seks pa je prav tako lahko kdaj čustveno boleč za tiste, ki so preživeli neko vrsto seksualne travme.

Kakorkoli, če je s teboj vse popolnoma v najlepšem redu, pa med orgazmom vendarle kdaj zajočeš, se nič ne obremenjuj!

To je popolnoma normalen odziv telesa in v kolikor ti je pred fantom ali partnerjem nerodno, da bo tvoj jok narobe razumel, mu preprosto razloži, za kaj gre. Prepričani smo, da bo razumel!

Gif: Giphy.com

Preberi še: Kakšen celulit neki! Moški med seksom ne odmakne oči od TEGA dela tvojega telesa

Priporočamo tudi: Stvari o seksu, ki bi se jih morale naučiti od moških