"Moja punca še zmeraj živi s svojim bivšim - bi me moralo skrbeti?" (klic na pomoč moškega)

"Priznala mi je tudi, da se včasih družita pri njej v njeni sobi. Ob tem se počutim resnično nelagodno ..."

"Moja punca še zmeraj živi s svojim bivšim - bi me moralo skrbeti?" (klic na pomoč moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2022

Neprijetno mi je ob tem, da moja punca še zmeraj živi pri svoji mami, kjer skupaj z njima živi tudi njen bivši fant – pa čeprav mi je prisegla, da med njima ni ničesar. Tako so sicer živeli že prej, preden sva začela razmerje.

Pravi, da njen bivši živi z njeno mamo zato, da lahko prihrani denar za polog pri nakupu svoje hiše, in da sta se razšla pred šestimi leti. Pa vendar vsi vemo, da se lahko romantična čustva ponovno vrnejo.

Priznala mi je tudi, da se včasih družita pri njej v njeni sobi. Ob tem se počutim resnično nelagodno in razmišljam, da bi razmerje končal. Star sem 35, ona pa 33. Skupaj sva šest mesecev.

Za to njihovo situacijo mi je povedala, ko sva bila skupaj kakšen mesec. Ponudila mi je, da se izseli iz mamine hiše, saj vidi, kako vse skupaj vpliva name. Predlagala mi je, da bi se preselila k meni, a meni se zdi, da je za to še prehitro.

"Je normalno, da je moj fant še vedno v stiku z bivšo in včasih celo pri njej prespi?" (izpoved Slovenke)

Odgovor strokovnjakinje:

To je težka situacija in zate potencialno tvegana. V kolikor živi z njo, pravzaprav ni njen bivši. Bivši partnerji živijo na različnih naslovih. Ali imata težave z ločenostjo, pri čemer eden izmed njiju skrivaj upa, da bosta ponovno skupaj, ali pa nikakor ne moreta živeti naprej.

Poskusi izvedeti, kako dolgo se misli trenutna situacija nadaljevati, nato pa jasno postavi svoje meje. Popolnoma logično je, če ji rečeš, da si več ne želiš, da z njo preživlja čas v njeni sobi.

Lahko morda ona živi s kakšno prijateljico ali si najame sobo kje drugje?

Kaj bi mu pa svetovala ti?

"Šele, ko sva s punco skupaj zaživela, sem izvedel za njeno SMRDLJIVO navado" (izpoved moškega)