Ljudje, ki seksajo pogosteje, so bolj INTELIGENTNI (strokovnjaki razkrivajo, ZAKAJ)

Evo, v kolikor sta potrebovala še en dodaten razlog, ga zdaj imata! 😉

Ljudje, ki seksajo pogosteje, so bolj INTELIGENTNI (strokovnjaki razkrivajo, ZAKAJ) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2020

Postani pametnejša s pomočjo seksa!

Se sliši prelepo, da bi bilo resnično? No, čeprav je v mnogih življenjskih situacijah res tako, da se v ozadju običajno skriva neka zanka, pa tokrat vendarle ni tako.

Četudi se sliši še kako nenavadno, če je verjeti raziskavi, o kateri poroča Cosmopolitan, so ljudje, ki pogosteje seksajo, bolj inteligentni!

Skupina znanstvenikov je namreč naredila eksperiment, sicer na podganah, da bi dokazala, da seksualne aktivnost izboljšujejo mentalne sposobnosti in spodbujajo obnavljanje nevronov v hipokampusu (področje možganov, ki je odgovorno za dolgotrajni spomin).

Preberi še:

Odkrili so, da so podgane v situacijah, ko so jim bile omogočene seksualne aktivnosti, pokazale znake boljših kognitivnih funkcij in hipokampalne funkcije.

Po domače povedano: več seksa pomeni več možganskih celic.

No, seveda to pa ne pomeni, da zadeve delujejo po istem principu, ko je situacija obratna. Inteligenca ne prinaša več seksa, vsaj ne zagotovo. Pravzaprav je neka študija celo pokazala, da visoka raven delovnega spomina mladostnikov zmanjšuje verjetnost, da se bodo zgodaj podali v seksualne odnose.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Nova študija PRAVI, da so ljudje, rojeni v TEM mesecu, najbolj INTELIGENTNI

Priporočamo tudi: TA šala je smešna samo INTELIGENTNIM ljudem (tudi tebi? 🙊)