Nova študija PRAVI, da so ljudje, rojeni v TEM mesecu, najbolj INTELIGENTNI

Preveri, če si med srečneži. 😉

Nova študija PRAVI, da so ljudje, rojeni v TEM mesecu, najbolj INTELIGENTNI (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2020

Čeprav si morda malce skeptična, ali mesec rojstva lahko vpliva na tvojo inteligenco, je nedavna študija, ki so jo izvedli na univerzi na Floridi, dokazala, da mesec rojstva v resnici vpliva na to, kako pametna si. 

Zakaj se v resnici gre?

Na enem od ekonomskih inštitutov na Floridi so raziskovalci pod drobnogled vzeli kar 1.2 milijona otrok in najstnikov med 6. in 15. letom starosti, ki so se rodili v različnih mesecih

Raziskava je pokazala, da zelo verjetno RES obstaja povezava med med mesecem rojstva in inteligenco, saj so bili otroci, rojeni v septembru, na testih pametnejši od tistih, rojenih v drugih mesecih.

Zakaj takšni rezultati?

Odgovor na to vprašanje naj bi bil precej preprost; ker otroci v šolo vstopajo septembra, naj bi otroci, rojeni v septembru, spadali v skupino 'starejših' otrok v razredu. 

Te morda zanima tudi: Otroci, rojeni v TEM mesecu, so najbolj posebni (+razlog, zakaj!)

Poleg tega, da so otroci, rojeni v septembru, pametnejši od ostalih, je študija pokazala tudi, da imajo otroci višje povprečje ocen in veliko večjo možnost, da bodo uspešni na svoji študijski poti.

Študija se sicer ni osredotočala le na inteligenco, pač pa je pokazala tudi na nekaj drugih družbenih lastnosti otrok, rojenih v tem mesecu, saj naj bi ti bili manj nagnjeni k samomoru in kriminalu. 

Zanimivo, kajne?

Vir: Businessinsider

Fotografije: Profimedia

Preberi še: TO je seznam najpogostejših OTROŠKIH imen za leto 2020 (končno LEPA imena😍)

Priporočamo tudi: Meghan in Harry: 'Z veseljem sporočamo, da ...' (zdaj je uradno)