Klic na pomoč žalostne nosečnice: "Noseča sem, mož pa mi govori o ..."

18. 9. 2023
Klic na pomoč žalostne nosečnice: "Noseča sem, mož pa mi govori o ..." (foto: Profimedia)
Profimedia

"Ne vem, ali sem preobčutljiva, ampak tole me je pa res sesulo."

"Skupaj sva leto in pol. Poročena. Sem v tretjem mesecu nosečnosti. Mož mi večkrat omenja bivšo, težko mi je.

Dva dni nazaj, ko sva bila intimna, pa mi je medtem omenil, kako lepo in seksi žensko je pred kratkim videl in mu je le-ta prišla zdaj v misli.

Ne vem, ali sem preobčutljiva, ampak tole me je pa res sesulo. Prav odpor čutim do njega. Tole zame ni ljubezen (z njegove strani)," je na priljubljenem forumu zapisala nosečnica.

Zgodilo se je v Mariboru: Sodelavca sta imela skrivno afero, on pa je pred vsemi naredil ...

1. "Avtorica, tvoj položaj ni zavidljiv. Vrži konkretno debato z možem, čeprav mislim, da z njegove strani ni ljubezni. Tako malo časa sta skupaj, noseča si, on pa take izjave. Meni bi se pristudil do kraja. Raje sama z otrokom. On se bo veselo gonil naokoli, ti pa sama za vse. Kar je je, postavi se zase in več previdnosti v bodoče."

2. "Ne, ti nisi preobčutljiva, on je pa premalo občutljiv. Pa kakšne ti to klamfa … morda sta šla prehitro v ta aranžma."

3. "Ženska, če si prizadeta, tega ne skrivaj. Tudi mu povej, da to, kar dela ni normalno. Pa bodi taktična. Moški so občutljivi na jok."

4. "Res si malo nepremišljeno zanosila s človekom, ki ga očitno nisi poznala ali pa si mislila, da ga boš spremenila. Če že misliš nadaljevati z njim glede na to, da si noseča, potem ga kar hitro postavi pred dejstvo, da je njegovo obnašanje povsem neprimerno, razloži mu, kako se ob tem počutiš in naj tega nikoli več ne naredi. Za primerjavo mu lahko omeniš, da si videla ful dobrega tipa in sedaj razmišljaš, da bi morda lahko dobila boljšega oplemenjevalca."

5. "Ne kompliciraj. A ti še nikoli nisi na kakšnega drugega pomisla ali drugega pogledala?"

"V hčerinem očesu sem opazila TO, a niti v sanjah nisem pričakovala takšne diagnoze" (resnična zgodba)

Oglasila se je tudi ženska, ki ima prav tako partnerja, ki mu ne pride do živega ...

"Ja, ni lahko in te razumem. Ko ti to naredi enkrat, se potem za vedno počutiš manjvredno ... Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj in kljub temu da imava dva čudovita otroka, si želim, da bi bila sama oz. suha veja. Občutki so … jaz njega na polno, a v kontra smeri, imam občutek kot da sem mu v breme in da zame ne bi nikol premikal gora, kot jih jaz zanj. Pogovori ... ja, če je partner dovzeten za njih in od njih kaj odnese. Mojga se ne prime popolnoma nič, ne glede na to kaj mu kdo/kdorkoli pove. Vse pozabi."

... tole pa ji je na srce položil nek moški:

"Par, ki je v začetku zaljubljenosti,kar dobro leto je, je fajn, če malo skupaj zaživi - brez otrok - in brez vmešavanja staršev, tašč, tete, sosede (pač samo na obiske), da se spozna dinamika para, če je kaj globine, kako delujejo v vsakodnevnih dogajanjih, ki jih prinese življenje, od stresa, žalosti, veselja, čustev, … kako funkcionira gospodinjstvo in, najbolj pomembno, ljubezenska čustva, zaupanje, predanost, iskrenost, zvestoba, da se izkristalizira, v kolikor gre zgolj za koristi, finančne, da gre zgolj zato - ker je že čas, tiktaka biologija teles, ker so vsi drugi že, pa to - kaj bodo pa drugi rekli, da ne bom sama … in tako dalje. Veliko jih gre po poskusnem sobivanju narazen in prav je tako, bolje kot ločitve in mali otroci.

Očitno gre pri vama za bolj ekonomski odnos, ljubezni ni videt. Poskrbi za otroka."

Kaj bi ji pa svetovala ti?

Nova raziskava je pokazala, da moški, starejši od 60 let, seksajo več kot ženske (TO je razlog)