Kako pogosto je NORMALNO seksati (in ali lahko seksaš preveč)?

Kaj praviš, drži ali sploooh ne? 😉

Kako pogosto je NORMALNO seksati (in ali lahko seksaš preveč)? (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2022

Naj kar takoj odgovorimo na zastavljeno vprašanje: v resnici pravilnega odgovora na to, koliko seksa je normalno oziroma dovolj, ni. Tako, kot smo si različni med seboj, se razlikujejo tudi naše (seksualne) potrebe.

Popolnoma naravno je, da naše poželenje z leti počasi upada, kar vpliva na potrebo po seksu. A staranje in raven spolnih hormonov nista edina dejavnika, ki vplivata na pogostosto seksa.

Preveri, kako pogosto naj bi seksala glede na svoja LETA (se strinjaš s tem?)

Nanj imajo namreč vpliv tudi pomembni življenjski dogodki, fizično in čustveno zdravje, zdravila, porod, stres, fizična ali spolna zloraba ter žalovanje in depresija.

Od tega je torej odvisno, kaj je "normalna" količina seksa za posameznika. Zato števila preprosto ni možno določiti, saj se naše potrebe in želje močno razlikujejo.

Kaj se zgodi, če ne seksaš dovolj oziroma nehaš seksati?

Obdobje "suše" se zgodi vsakomur, včasih smo za to krivi sami, pogosto pa nam to "zakuha" življenje. A ne glede na razlog pomanjkanja seksa v tvoji spalnici lahko ima le-to, pričakovano, velike posledice na tvoje telo in splošno duševno zdravje.

Kakšne, preberi v članku TO se zgodi s tvojim telesom, ko NEHAŠ seksati (svarijo strokovnjaki!).

Koliko seksa je preveč seksa?

Seks lahko pri mnogih vpliva na skoraj vsak vidik življenja. Kdaj veš, da preveč seksaš? Ko začne seks "upravljati" s tvojim življenjem ter vsako svojo misel in dejavnost načrtuješ glede na svoje spolne aktivnosti. Takrat seks postane težava.

Odvisnost od seksa je mentalna in fizična potreba po seksu, ki je ne moremo nadzorovati. Prizadene milijone ljudi in nanjo pogosto gledamo kot na neko sramotno bolezen. Večinokrat preveč seksa preprosto posega v čas, ki bi ga sicer morali nameniti drugim aktivnostim. Običajno pa to lahko pozdravimo že s preprosto terapijo.

Povzeto po medium.com

"Moža sem zalotila, ko si ga je dr*al kot zmešan" (izpoved šokirane Slovenke)