Tako po vroči noči najlažje odstraniš razne izločke in madeže (5 trikov naše novinarke)

Ključne informacije, za katere nisi vedela, da jih potrebuješ! Zahvali se nam kasneje. 😉

Tako po vroči noči najlažje odstraniš razne izločke in madeže (5 trikov naše novinarke) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
6. 7. 2022

Le redke stvari poleg seksa imajo to moč, da se ob tem, ko uničiš nekaj sebi ljubega (in včasih pregrešno dragega), počutiš popolnoma v redu – celo srečno! A kaj kmalu se sijaj zadovoljstva na tvojem obrazu spremeni v nejevoljno rdečico, ko zagledaš rjuho, ki je bila še pred nekaj minutami sveža in zlikana, kako tam leži vsa zmečkana in polna madežev.

Kot, da padec z vrha orgazmičnega sveta nazaj v vsakdanje življenje že sam po sebi ni dovolj depresiven, moraš zdaj dejansko prati posteljnino. In povrhu vsega vedno obstaja možnost, da ko boš rjuho vzela iz pralnega stroja, bo ta še vedno označena s posledicami pretekle noči. Morda celo trajno?

Tako se madežev lotiš kot profesionalka:

Semenska tekočina

Naredi to:

Sveže packe beljakovinsko bogatega izločka lahko odstraniš že s pomočjo čistil z aktivnimi encimi. Za odstranjevanje madežev, starejših od enega dneva, pa uporabi staro zobno krtačko in trdo milo za pranje perila, ki ga naneseš na umazana mesta, nato pa s pomočjo vode in krtačke dobro zdrgneš.

In definitivno ne tega:

Za odstranjevanje sperme nikoli ne uporabljaj belila. Že res, da je bela posteljnina s pomočjo belila bolj bela (in čistejša), a vendar se lahko ob stiku z belilom ta beljakovinsko bogat zmazek spremeni v rumeno barvo … ki ostane za vedno.

Vaginalni izločki, urin in znoj

Naredi to:

Ja, za vse troje lahko uporabiš isto strategijo, saj so te tri zadeve veliko manj zapletene za čiščenje kot ostalo na tej strani. Preprosto uporabi triodstotni vodikov peroksid (odstotek najdeš na zadnji strani embalaže) in madež ročno odstrani, kolikor gre, nato pa umij z vodo.

In definitivno ne tega:

Niti slučajno ne uporabi vročine (kot sta vroča voda ali sušilec za lase), dokler nisi z drgnjenjem odstranila, kolikor gre. Vročina lahko namreč to zadevo potisne le še globlje v vlakna.

Fekalije

Naredi to:

V primeru, da se vajina seansa konča s, khm, blatom na posteljnini, spodnjicah ali kateri drugi tkanini, še preden sploh pomisliš na to, kako bi 'napadla' madež, najprej odstrani glavnino (beri: blato). Nanesi belilo in operi v pralnem stroju na najvišjih stopinjah, dovoljenih za to tkanino. Lahko tudi na roke, a poskrbi, da bo voda res vroča. Nato posuši na zraku. Če je madež še zmeraj tam, ponovi postopek.

In definitivno ne tega:

Da ne smeš uporabljati belila za zadeve, ki niso primerne za to, je logično. Madeža se predhodno loti z odstranjevanjem s pomočjo detergenta, ki vsebuje aktivne encime. Nato pa operi v pralnem stroju, kamor si predhodno dodala odstranjevalec madežev, in posuši na zraku.

Kri

Naredi to:

Začni z izpiranjem s hladno vodo, dokler ta ne postane čisto bistra. Nato nanesi sredstvo za odstranjevanje madežev z vodikovim peroksidom, ki ga naneseš na obe strani tkanine. Počakaj 10 minut, ponovno speri z vodo ter ponavljaj tako dolgo, dokler madež ne izgine. Zatem umij v topli vodi, ki ji dodaš detergent in še malo odstranjevalca za madeže.

In definitivno ne tega:

Če boš prehitro uporabila toploto, lahko madež ostane za vedno. Zato raje toplo (oziroma vroče) pranje prihrani za kasneje, ko boš že odstranila glavnino madeža.

Lubrikant

Naredi to:

Vemo, hudič je, da prozorna tekočina še zmeraj za seboj pusti madež. A gremo po vrsti: Počakaj, da se blago popolnoma posuši, preden se lotiš odstranjevanja. Pri lubrikantih na osnovi olja in vode bo zadostoval že navaden detergent za perilo ali pomivanje posode v kombinaciji s hladno vodo. Za lubikante na osnovi silikona pa uporabi izdelek za odstranjevanje trdovratnih madežev, počakaj 10 minut, nato pa operi v pralnem stroju z vročo vodo in detergentom.

In definitivno ne tega:

Ne preskoči koraka, pri katerem se trudiš ugotoviti, katero vrsto lubrikanta si uporabila, in to mislimo smrtno resno. Prosimo te.

Po predlogi Carine Hsieh prevedla in priredila N. Š.

Preberi še: Strokovnjaki: "TOLIKO časa v resnici traja, da ženska doživi ORGAZEM" (moški, pozor!)

Priporočamo tudi: "Imela sem toliko seks partnerjev, da sem potrebovala Excel tabelo" (Slovenka razkriva svoj sistem)