TAKO dolgo ženske v resnici rabimo, da doživimo ORGAZEM (moški, pozor! 😉)

Si vedela, da ženske v resnici rabimo TOLIKO 👇 časa?

TAKO dolgo ženske v resnici rabimo, da doživimo ORGAZEM (moški, pozor! 😉) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 2. 2020

Velja splošno prepričanje, da je doseči ženski orgazem pravi izziv. Da gre pri njem za neke vrste sestavljanko, ki zahteva 100 % pravilno kombinacijo gibov, sicer se ne zgodi. 🙈

A vendar, in s tem se nedvomno strinjajo mnoge ženske, orgazem ni nobena skrivnostna uganka. Pravzaprav je bolj ta način, na katerega govorimo o ženskem užitku, razlog, zaradi česar ženski orgazem dojemamo tako zelo tuje.

In včasih ženske preprosto potrebujemo nekoliko več časa, da dosežemo vrhunec.

Natančneje; povprečna heteroseksualna ženska potrebuje 13,46 minut, da doseže orgazem.

To velja tako za poročene kot neporočene ženske.

Raziskovalci so v najnovejši raziskavi, ki je bila objavljena v Journal of Sexual Medicine, za ugotavljanje te dolžine uporabili preprosto štoparico. Rezultati so pokazali zanimiva dognanja in vpoglede v razne vidike ženskega užitka.

Polnih osem tednov je 645 heteroseksualnih žensk iz 20 različnih držav vključilo štoparico vsakič, ko so začele s spolno aktivnostjo, in pritisnile "stop", ko so doživele orgazem. Ženske so bile v povprečju stare okoli 30 let in vse so bile v monogamnih razmerjih.

Zanimivo je to, da je seks s penetracijo bil le redko najboljši način za doseganje orgazma, pri čemer ga je doživelo le 31,4 % žensk. Pri drugih oblikah stimulacije (poljubljanje, dotikanje in "rahlo grizenje") so ženske doživele orgazem v 68,6 %.

Izkazalo se je tudi, da so določeni položaji bolj učinkoviti kot drugi.

Kar 42,2 % sodelujočih je opredelilo "žensko zgoraj" za magični položaj za doseganje orgazma.

Leta 2017 je seksologinja dr. Beverly Whipple za Cosmopolitan razložila, zakaj ženskam občutek, ko so "zgoraj", tako ugaja:

"Biti zgoraj nudi večje zadovoljstvo kot drugi seks položaji, saj ti omogoči, da se počutiš bližje partnerju in imaš boljši nadzor nad svojim užitkom. Ti si tista, ki določi tempo in globino penetracije, zaradi česar obstaja večja verjetnost, da doživiš orgazem."

Seveda je telo vsakega posameznika drugačno in če se te ugotovitve ne skladajo s tvojimi osebnimi izkušnjami, ti ni treba nič skrbeti. Najpomembneje je, da te tvoji orgazmi osrečujejo in izpopolnjujejo.

Ni potrebno, da naslednjič v postelji povlečeš na plano štoparico. Najbolje je, da se z nikomer ne primerjaš in preprosto uživaš! 😉

Gif: Giphy.com

Preberi še: Velika večina žensk trdi, da tudi TOLE sodi med VARANJE (moški, se strinjate?! 🤔)

Priporočamo tudi: Preveri, katere SEKS IGRAČKE so ti pisane na kožo (glede na tvoj ljubezenski jezik)