Strokovnjaki: "Toliko časa v resnici traja, da ženska doživi vrhunec" (moški, pozor!)

Te je tole presenetilo ali sploooh ne?

Strokovnjaki: "Toliko časa v resnici traja, da ženska doživi vrhunec" (moški, pozor!) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
10. 7. 2022

Ženski orgazem je v splošnem prepričanju kot sestavljanka, ki zahteva 100 % pravilno kombinacijo gibov, sicer se ne zgodi. A v resnici ne gre za nobeno skrivnostno uganko. 🙈

Potrebni so le pravilni prijemi in poznavanje dejstva, da ženske včasih preprosto potrebujemo nekoliko več časa, saj ...

... povprečna heteroseksualna ženska potrebuje 13,46 minut, da doživi orgazem.

Raziskovalci so v nedavni raziskavi, ki je bila objavljena v Journal of Sexual Medicine, za pomoč pri ugotavljanju uporabili navadno štoparico. Rezultati so pokazali zanimiva dognanja in vpoglede v razne vidike ženskega užitka.

645 heteroseksualnih žensk iz 20 različnih držav je polnih osem tednov vsakič, ko so začele s spolno aktivnostjo, vključilo štoparico, in pritisnilo na stop, ko so doživele orgazem. Sodelujoče so bile v povprečju stare okoli 30 let in vse so bile v monogamnih razmerjih (bile so bodisi poročene ali neporočene).

3 SEKS položaji, v katerih ženskam ZLAHKA in vedno PRIDE (želela boš šeeeeeeee!)

Zanimivo je to, da je seks s penetracijo bil le redko najboljši način za doseganje orgazma, pri čemer ga je doživelo le 31,4 % žensk. Pri drugih oblikah stimulacije (poljubljanje, dotikanje in "grizljanje") so ženske doživele orgazem v 68,6 %.

Izkazalo se je tudi, da so določeni položaji bolj učinkoviti kot drugi.

Kar 42,2 % sodelujočih je položaj, pri katerem je ženska zgoraj, opredelilo kot magični položaj za doseganje orgazma.

Leta 2017 je seksologinja dr. Beverly Whipple za Cosmopolitan tudi razložila, zakaj ženskam občutek, ko so pri seksu zgoraj, tako ugaja:

"Biti zgoraj nudi večje zadovoljstvo kot drugi seks položaji, saj ti omogoči, da se počutiš bližje partnerju in imaš boljši nadzor nad svojim užitkom. Ti si tista, ki določi tempo in globino penetracije, zaradi česar obstaja večja verjetnost, da doživiš orgazem."

V tej STAROSTI ženske doživljamo najbolj intenzivne orgazme (trdijo strokovnjaki)

Seveda je telo vsake posameznice drugačno in če se te ugotovitve ne skladajo s tvojimi osebnimi izkušnjami, naj te nič ne skrbi. Najpomembneje je, da te tvoji orgazmi osrečujejo in izpopolnjujejo.

In ne, ni potrebno, da naslednjič v postelji povlečeš na plano štoparico. Najbolje je, da ... preprosto uživaš! 😉

Gifi: Giphy.com

To je najbolj vroča EROTIČNA serija ta hip, o kateri VSI govorijo (najdeš jo na Netflixu)