V tej starosti ženske doživljamo najbolj intenzivne vrhunce (trdijo strokovnjaki)

Spadaš v to skupino tudi ti? 😏

V tej starosti ženske doživljamo najbolj intenzivne vrhunce (trdijo strokovnjaki) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2022

No, to pa je podatek, ki se ga splača deliti! 😀

Nedavna raziskava, ki jo je objavila stran HelloGiggles, je namreč razkrila starost, v kateri ženske doživljamo najbolj intenzivne orgazme.

V raziskavi je sodelovalo čez 2.600 žensk, ki so morale oceniti svojo raven spolne potešitve, kako privlačne se počutijo ter pogostost in kvaliteto njihovih orgazmov. Sodelujoče so bile razdeljene v tri starostne skupine: 23 in mlajše, 23 do 36 ter 36 in starejše.

Najverjetneje zdaj pričakuješ, da ženske v svojih zgodnjih 20-ih poročajo o najvišji ravni spolne potešitve in najboljših orgazmih.

A rezultati raziskave kažejo ravno obratno: ženske v "najmlajši" skupini so doživljale (izjemne) orgazme najmanj pogosto. V nasprotju z njimi pa je večina žensk v "najstarejši" skupini doživljala najbolj pogoste in najbolj kvalitetne orgazme.

Ženske, v starosti od 36 in naprej imajo tako najbolj intenzivne in najpogostejše orgazme v primerjavi z mlajšimi!

Presenečena? Mi tudi! 🙊

Preberi še:

Seks terapevta dr. Iana Kernerja pa te ugotovitve ne presenečajo.

"Mnoge ženske v njihovih poznih 30-ih in 40-ih čutijo, da dobro vedo, kaj jih vzburja in kaj ne ter nimajo zadržkov pred komuniciranjem o tem s partnerjem," pojasnjuje.

Dr. Kerner pravi, da je potrebno upoštevati tudi, kaj se na pragu 30-ih dogaja z večino žensk – tako fizično kot psihološko. Čeprav je raven ženskih hormonov najvišja v njihovih 20-ih, to nujno ne pomeni, da hkrati doživljajo tudi najboljše orgazme. Bolj pomembno je, da se ženska tudi s psihološkega vidika počuti seksi.

"Starejše ženske so pogosto v dolgotrajnih zvezah ali zakonih, ki so pozitivni ter jim dajejo občutek zaželenosti in samozavesti," pravi dr. Kerner. "Z leti ženske razvijejo večjo družbeno in psihološko ozaveščenost in so s svojo seksualnostjo bolj v stiku."

Mlajše ženske po drugi strani še niso imele toliko resnih partnerjev, zato morda nekoliko manj poznajo svoje telo ter predvsem to, kaj jim v seksu odgovarja in kaj ne.

Seveda starost ni magični gumb za tvoj najboljši seks na svetu, zato tega ne moremo posploševati.

Zato: čeprav ti morda tvoja "36-ka" ne more zagotoviti najbolj norega orgazma doslej, pa to, da z leti postajamo modrejše očitno lahko prispeva k boljšim orgazmom. Še posebej, če si v razmerju z osebo, ki jo ljubiš.

Hja, dobro je vedeti, da morda najboljše (beri: najboljši seks) šele prihaja, kaj? 😉

Gif: Giphy.com

Preberi še: Če bosta seksala TAKO, bosta orgazem doživela SKUPAJ

Priporočamo tudi: "Koronavirus naju je prisilil v zvezo na daljavo in zdaj sem spoznala, da v resnici ..." (resnična zgodba)