Kaj točno se s tvojim telesom zgodi, ko prenehaš masturbirati? Nekaj, kar je vredno poskusiti

Si pričakovala, da so posledice tvojo solo akcije takšne?

Kaj točno se s tvojim telesom zgodi, ko prenehaš masturbirati? Nekaj, kar je vredno poskusiti (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2023

Si že kdaj pomislila, kaj bi se zgodilo, če bi prenehala masturbirati? Najbrž ne. Masturbacija je namreč nekaj najbolj naravnega in zdravega ter večina nas to počne preprosto zato, ker je občutek, ko doživiš orgazem, fenomenalen.

Tudi ljudje v resnih zvezah masturbirajo, kljub temu, da imajo redne spolne odnose. 

To je namreč dober način, da posameznik ugotovi, kaj mu je všeč in kaj ne. Tako lahko tudi svojemu partnerju lažje pove, česa si želi v postelji. Če se s partnerjem pogovarjaš o seksu, je to lahko zelo zabavno in lahko celo okrepi vajin odnos. Nekateri pari pa tudi masturbirajo skupaj, saj je to lahko zelo seksi predigra.

Kaj pa se zgodi, če prenehaš masturbirati?

'Ženske smo bolj vzdržljive od moških' (+ 5 razlogov, zakaj smo ženske ČUDOVITE!)

Zares, zares močno si želiš masturbirati

Številnim parom marsikateri psiholog svetuje, da naj oba partnerja prenehata masturbirati, saj bi to lahko izboljšalo njuno spolnost. Številni posamezniki, ki so v dolgoletnih zvezah, namreč čutijo, da je njihov seks s partnerjem postal rutinski in da ne morejo odkriti več ničesar novega. Zato številni poslušajo psihologov nasvet in prenehajo s samozadovoljevanjem. 

Velikokrat je posledica tega tudi to, da se posameznik kar naenkrat znajde pred veliko željo po masturbaciji, ki je zdaj prepovedana in s tem tudi pot do hitrega orgazma ni več mogoča.

Postaneš nejevoljna

Masturbacija povzroči sprostitev celega koktajla hormonov (dopamin, endorfini, oksitocini ...), kemikalij za dobro počutje in še marsikaj drugega. Zato pomanjkanje tega lahko povzroči slabše psihično počutje, večjo čustveno občutljivost na zunanje dražljaje, rahel glavobol in poveča stres. 

Postaneš pohotna in taka tudi ostaneš

Ko se vzburiš, po navadi s svojimi prsti ali pa vibratorjem poskrbiš (če tvojega partnerja ni doma), da se vsa seksualna napetost sprosti. Če pa prenehaš masturbirati, vsa spolna napetost ostane v tvojem telesu brez načina, da se sprosti.

Ta tenzija lahko raste od nekaj minut do več dni, včasih pa lahko raste tudi cel teden. Orgazem tako postane dogodek, po katerem hrepeniš in o njem fantaziraš, s tem pa ni več le ena izmed stvari, ki bi jih označila s seznama dnevnih opravil.

"Najin seks je super, a zadnje čase me žena preseneča, saj želi ..." (izpoved Slovenca)

Postaneš malo obupana

Seveda ima zanašanje na tvojega partnerja, da bo izpolnil vse tvoje spolne potrebe, tudi slabo stran. Tudi tvoj partner ni vedno razpoložen za seks, včasih je lahko utrujen ali pa ga morda boli glava. To pa lahko zelo hitro postane frustrirajoče. Zelo hitro lahko začneš moledovati za seks in postaneš rahlo obupana, ker tvoja spolna energija ne najde izhoda. 

Seks postane boljši

To je tisto, kar je zelo presenetljivo! Ker si bolj pohotna, si že od samega začetka resnično navdušena nad seksom in namesto, da bi si vzela običajnih 20 minut za ogrevanje ter se nazadnje odločila, da je to kljub vsemu bolj zabavno, kot gledanje vajine najljubše serije, si zdaj takoj za akcijo.

V celoti se prepustiš svojemu partnerju in pustiš, da te on pripelje do orgazma. Včasih ženske poročajo, da so pred tem imele težave pri doseganju orgazma, po tem pa jim je prišlo dosti hitreje in z večjo lahkoto.

'Ali lahko med nosečnostjo uporabljam vibrator?' JA, ampak samo, če upoštevaš TOLE!

Masturbacija je dobra zate – ohranja pretok estrogena in pomaga pri spolnem samoodkrivanju ter je preprosti izraz avtonomije nad lastnim telesom. Njene koristi so nesporne. Tako da, ko boš naslednjič razmišljala o nakupu pregrešno dragega vibratorja, lahko nakup opraviš brez slabe vesti.

Vir: InStyle