'Je njegov penis NORMALEN?' (Odgovarja strokovnjak za spolnost)

Če se tudi ti (ali pa tvoj dragi) sprašuješ enako, je tukaj vse, kar moraš vedeti o njegovem korenjaku! 😉

'Je njegov penis NORMALEN?' (Odgovarja strokovnjak za spolnost) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2022

V kolikor ne glede velikosti in oblike, pa si se gotovo kdaj vprašala, če je barva ali celo tekstura njegovega korenjaka normalna. Vse to se namreč od posameznika do posameznika lahko precej razlikuje. Pa preidimo kar takoj k bistvu.

'Normalen' penis ne obstaja

Pri penisu v resnici ni toliko važno, da je 'normalen', ampak bolj, kako 'zdrav' je. Morda njegov penis res ne izgleda kot tisti v pornografskih filmih, kar pa ne pomeni, da ga ne bo s pridom uporabljal med seksom in samozadovoljevanjem ter v tem neizmerno užival. Zato je na prvem mestu to, da zna zase in za svoje telo (ki vključuje tudi njegovo orodje), dobro poskrbeti.

Tudi tebe bega, kako PRAVILNO izmeriti dolžino njegovega penisa? TAKOLE!

Kot boš videla v nadaljevanju, so razlike med penisi tako nepomembne, da je najpomembnejši dejavnik zmeraj zdravje.

Velikost penisa

'Normalen' penis (tukaj govorimo o 'statistični povprečnosti') v erekciji meri cca. 13 cm v dolžino in ima 9 cm obsega.

Barva penisa

Čeprav barva penisa lahko variira, pa je v večini primerov takšna (ali podobnega odtenka) kot barva kože njegovega lastnika. Včasih se zgodi, da je penis nekoliko temnejši, bolj rjav, kot koža po ostalem telesu, včasih pa tudi, da je svetlejši, bolj roza.

Te zanima, kakšen je kot ljubimec? Njegov PENIS ti bo o njem razkril čisto vse!

Skrb vzbujajoče je le, v kolikor penis na določenih delih začne spreminjati odtenek ali pa se na njem nenadoma začnejo pojavljati temnejše pike ali madeži. Takrat je priporočljiv obisk dermatologa.

Videz in občutek penisa

Lahko ti zagotovimo, da niti en penis na tem svetu ni popolnoma gladek. Vsi imajo kakšne bulice, vraščene dlake in podobno.

Mlajši moški pogosto na glavici penisa opazijo drobne bulice/mehurčke, imenovane biserne papule. Te so popolnoma normalen pojav, ki ga doživi okoli 30 % moških, in niso spolno prenosljive.

Kožica penisa

Ne glede na to, ali je obrezan ali ne ... oboje je popolnoma normalno, stvar je le okusa, ali ti je bolj všeč s kožico ali brez nje. In ja, med seksom tako obrezani kot neobrezani moški čutijo enako.

Povzeto po Colinu Hanni

Strokovnjaki enotno: TA velikost penisa NAJPOGOSTEJE pripelje žensko do orgazma (bi si mislila? 🤯)