Iskreno pismo bralke: "Mislim, da še nikoli nisem doživela orgazma ..."

Bralka se je obrnila na partnersko svetovalko Melito Kuhar zaradi težav, o katerih se boji spregovoriti s svojim novim fantom.

Iskreno pismo bralke: "Mislim, da še nikoli nisem doživela orgazma ..." (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2021

Svetuje: Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Pismo bralke

Stara sem 26 let, dobivam se z moškim, ki je star 32. Najino druženje traja nekaj mesecev, nekako se še spoznavava. Težava je v tem, da sem zelo negotova vase, ker ne dosežem orgazma.  Z bivšim partnerjem ga nisem nikoli, ob samozadovoljevanju pa pride do nekakšne zadovoljitve, vendar to ni orgazem, kakršnega opisujejo drugi, ne čutim tega po celem telesu, srce mi ne bije hitreje ...

To ne pomeni, da nimam želje po seksu ali da v njem ne uživam, nasprotno. Bivšega partnerja to niti ni motilo. Tale novi mi je nekaj dni nazaj v pogovoru dejal, da mu je seks zelo pomemben v zvezi in da če se ne ujame s partnerico, se z njo preprosto ne vidi v prihodnosti. Ne vem, kako naj mu povem za mojo težavo, niti kdaj. Predvidevam, da bi mu morala to zaupati še preden pride do spolnega odnosa. Strah me je njegovega odziva. Sicer je zelo prijazen in razumevajoč, vendar bi mi njegov negativen odziv ali pa umik dal vedeti, da sem »blago z napako«, da nisem dovolj ženska. Trenutno sem zelo zmedena glede tega in bi mi vaše mnenje veliko pomenilo.

Odgovor partnerske svetovalke Melite Kuhar

To, kako katera ženska doživlja orgazem, je zelo subjektivno, ker je dokazano, da obstaja več vrst orgazmov in s tem so povezana tudi občutenja le-tega. Ni vedno vse tako, kot se opisuje. Vsaka od nas ga doživlja drugače.

Občutek, da ne dosegate orgazma, daje ženski negotovost in znižuje njeno samozavest. Sama sem prepričana, da ženska sama sebe blokira na psihološki ravni in ga zato ne doseže. Torej z delom na sebi, s krepitvijo lastne vrednosti se krepi tudi spoznavanje ljubezni do sebe. S tem se hitreje in lažje prepustimo občutenjem telesa, ki nam najavljajo sladostrastni vrhunec.

Kot vsem zdravim moškim, je seveda seks izjemno pomemben. Skozi seks si moški potrjujejo ljubezen svoje ženske. Kdaj mu povedati, da ste "okvarjena roba", me sprašujete? Jaz bi vam takole svetovala: ne razmišljajte o tem, da je vaš orgazem vrhunec vsega, temveč se prepustite rokam, jeziku in penisu vašega fanta, s katerim se sedaj še spoznavata.

Ne razmišljajte o ničemer, zgolj bodite v občutkih, uživajte v naježeni koži, ki vam jo bodo povzročali njegovi poljubi in dotiki, prepustite se v celoti in nič z možgani ne razmišljajte. Ker če je dober ljubimec, bo on poskrbel za vaš užitek!

Morate vedeti, da je tudi od veščine moškega, kako zna zadovoljiti žensko, odvisno v veliki meri, ali bo doživela orgazem. Nismo vedno me ženske tiste, ki nam mora priti, moški zraven pa je zanič ljubimec! Ker tudi to se včasih dogaja.

Nekateri moški so zelo slabi ljubimci in enostavno ne znajo zadovoljiti ženske. In potem se me ženske počutimo krive v sebi, da nam ni prišlo! Pa v tem primeru sploh nismo krive!

Skratka, komunicirajte z njim, ko se bosta ljubila, povejte mu kaj vam paše in dela užitke, naj se on potrudi, naj se poglobi v vas, odvrzite vse tabuje in ne razmišljajte o tem, kaj se sme in kaj ne. To je res brez veze!! Sprostite se in uživajte v lastnem telesu. Pa tudi vi se potrudite okoli njega, uživajte v njegovem užitku, sicer pa tudi v spolnosti velja, da vaja dela mojstra.

In še ena pomembna informacija! Običajno prvih nekaj spolnih aktov sploh ni tako norih, kot jih opisujejo knjige in kažejo holivudski filmi!

Par potrebuje v intimnosti kar nekaj "vaje", da se energetsko, telesno in čustveno uskladi in potem sledijo ognjemeti.

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica, dosegljiva sem na tel.št. 031 666 168. Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali me kaj povprašali, pišite na: info@svetovalnica.si.

Preberi še: "Na pomoč, med seksom imam suho nožnico!"

Priporočamo tudi: Bombastičen trik, kako do ženskega orgazma z draženjem bradavičk