Če se ne želita LOČITI, se poročita pri TEH letih (trdijo strokovnjaki)

Si vedela? 😍 Pari, ki se poročijo pri teh 👇 letih, se najmanj ločujejo. 

Če se ne želita LOČITI, se poročita pri TEH letih (trdijo strokovnjaki) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2022

V starih časih so se dekleta poročala še kot najstnice in s svojimi možmi ostale do konca življenja. No, časi so se spremenili ... Na srečo!

Pri osemnajstih nobeno dekle ne bi smelo biti gospodinja in rojevati kup otrok. To je čas, ki ga nameniš temu, da odkrivaš samo sebe in se začneš osredotočati na svojo prihodnost. V nasprotnem primeru lahko ostaneš mlada ločenka.

S tem, ko so se stara prepričanja spremenila, smo ljudje dobili veliko več časa, da v resnici odrastemo in postanemo najboljša različica sebe, preden se zaobljubimo zakonskemu življenju in vzgoji otrok.

Preberi še:

A da bi se zakon obnesel, moramo vsi doseči ključne mejnike, kar pomeni, da obstaja starostni okvir, ki predstavlja najboljši čas za poroko, v kolikor se ne želita ločiti (saj vemo, nihče se ne poroči z namenom, da bi se ločil, pa vendar).

S tem se strinja tudi študija iz leta 2015, ki trdi, da pri ženskah, ki se poročijo pred svojim 26. letom, obstaja večja verjetnost, da se bodo ločile.

Še posebej, če se poročiš med letoma 15 in 20, obstaja veliko višja verjetnost, da se bo vajin zakon končal z ločitvijo, kot če se poročiš kasneje v življenju. A vendar ne čakaj predolgo, saj se tudi ženske po 45. letu pogosteje soočajo s težavami v zakonskem raju.

Idealna starost za poroko, če želita imeti najmanjšo možnost za ločitev, je torej med 26. in 45. letom.

Kot je za spletni portal YourTango ugotovila novinarka Sujeiry Gonzalez, se dandanes večina moških poroči pri 30-ih, večina žensk pa pri 28-ih.

Odločitev za kasnejšo poroko je posledica več dejavnikov. Mnogi se namreč odločijo, da želijo najprej končati šolanje in imeti finančno stabilnost, preden vstopijo v zakonski stan.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Kaj v resnici pomeni, če te poljubi na PRVEM ZMENKU? Imamo ODGOVOR!

Priporočamo tudi: Zaradi TEGA gre narazen veliiiko več parov, kot jih gre zaradi varanja (šokiralo te bo!)