Kaj v resnici pomeni, če te poljubi na PRVEM ZMENKU? Imamo ODGOVOR!

Prvi zmenki so lahko grozni, saj ko pride dan D, postaneš tista nesamozavestna, potna in živčna verzija same sebe, medtem ko se obupano trudiš, da bi se prikazala kot zanimiva, a hkrati pristna oseba. Kaj pa, ko se vse izteče po načrtu?

Kaj v resnici pomeni, če te poljubi na PRVEM ZMENKU? Imamo ODGOVOR! (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2020

Medtem ko si pred odhodom na zmenek hektično ščetkaš zobe in delaš zadnje popravke svojega make-upa, se verjetno sprašuješ: ali je poljub na prvem zmenku standarden protokol ali pa do njega pride spontano, iz čiste zabave? In kdo sploh naredi prvi korak?

To so ženske, ki so razkrile svojo filozofijo in delile izkušnjo poljuba na prvem zmenku:

1. Pomembno je pravilno flirtanje

"O, moj bog, če me ne poljubi na zmenku, sem 100 % prepričana, da ga ne zanimam na romantičen način. Po naravi zelo rada flirtam, po horoskopu sem dvojček, zato imam občutek, da sem vedno jaz tista, ki da pobudo oziroma ponudi priložnost.

Na primer, če te objamem in se nato počasi odmikam, medtem ko te gledam, ti pa še vedno ne narediš nič, potem vem, da je igre konec. Menim, da je pravilno flirtanje to, da delaš polovične poteze in daš drugi osebi priložnost, da ti to vrne. V nasprotnem primeru je lahko nadležno in izpade čudaško."

2. Nikoli na prvem zmenku

"Poljub sem vedno rada prihranila za drugi ali tretji zmenek. Vem, da je to odvisno od posameznega zmenka, a menim, da lahko na prvem zmenku tudi na druge načine pokažemo, da nas oseba zanima. Usedi se tesno poleg njega, morda položi svojo roko na njegovo nogo. Mislim, da tukaj ni pravega ali napačnega odgovora."

3. Le v "posebnih" primerih

"Redkokdaj poljubim nekoga na prvem zmenku. No, včasih, če preveč spijem ... A navadno takrat, ko je poljubljanje v igri, grem s to osebo tudi domov."

4. Stvari, ki jih ne bi smeli početi na prvem zmenku

"Ljudje imamo to čudno predstavo o 'stvareh, ki jih ne bi smeli početi na prvem zmenku', ki ti da občutek, kot da smo leta 1950. To mi gre zelo na živce. Če si oba želita strastnega poljubljanja že na prvem zmenku, potem, za božjo voljo, to počnita!"

5. Pogoj je uspešnost zmenka

"Ni nujno, ampak če je zmenek resnično uspešen, se po navadi poljubim s tisto osebo. Opazila sem, da sem bolj sproščena pri poljubljanju na prvem zmenku, če sem to osebo spoznala že prej. Če pa gre za zmenek z nekom s spleta, potem potrebujem malo več časa, da se sprostim in ugotovim, če sva se povezala. No, če se na drugem zmenku še ne poljubita ... potem nista na zmenku."

6. Sluzast prvi poljub

"Fant, s katerim sem pred kratkim šla na prvi in edini zmenek, se je med poljubom odpravičil, si z rokavom obrisal nos in me nato skušal ponovno poljubiti. Bila sem zgrožena. Danes sem strogo proti poljubu na usta na prvem zmenku, razen, če me ta oseba resnično privlači. Menim, da je stopnjevanje bolje in da so prvi zmenki prikupnejši s poljubom na lica."

Po predlogi Lauren L'Amie prevedla in priredila: N. Š.

Preberi še: Razkrivamo: S koliko ženskami si želi povprečen moški v resnici seksati (in zakaj)?

Priporočamo tudi: Srce parajoče pismo naše bralke: "Če bi mož našel to pismo, se bojim, da bi me ubil"