Baje bo žensko življenje VELIKO lažje, če bomo masturbirale kot moški (to je razlog!)

Čas je, da v svoj 'me-time' vključiš tudi svojo najljubšo igračko. 😉

Baje bo žensko življenje VELIKO lažje, če bomo masturbirale kot moški (to je razlog!) (foto: Unsplash.com/Malvestida Magazine) Unsplash.com/Malvestida Magazine
26. 2. 2022

Masturbiranje, samozadovoljevanje, onaniranje.

Tako, sedaj smo te rešili neprijetnega občutka ob branju teh treh tabu besed in lahko začnemo s člankom, kajne? 😉 

Coleslaw GIF

Samozadovoljevanje je bilo dolgo časa označeno za umazano početje in je za mnoge še vedno tabu tema, predvsem ko je govora o ženskem zadovoljevanju samih sebe. Pozabljamo pa, da je igranje s samo seboj najpogostejša oblika spolnega užitka, poleg klasičnega seksa, seveda. 

Samska ali v zvezi ...

Ob rednem masturbiranju se na dolgi rok izboljšata tvoj spanec in samozavest, hkrati pa spoznavaš svoje telo in točke, ki te najbolj vzburijo. Vse to pomaga tudi pri seksualnem življenju, saj boš spolnim partnerjem znala povedati (ali pokazati), kaj te resnično pripelje do vrhunca.

Mnoge moške pa najbolj vzburi prav tvoje samozadovoljevanje pred njimi, opazovanje in posnemanje pa bo z dobro komunikacijo in razbijanjem tabujev vajino zvezo le še poglobilo ter izboljšalo.

In kaj je najboljši rezultat samozadovoljevanja?

Seksologinja Nicoletta Suppa je mnenja, da bolj kot masaža, dolg spanec ali najljubši film na zmanjšanje nivoja stresa vpliva prav samozadovoljevanje. Slednje dobro vpliva na tvoje zdravje in celo smisel za humor, saj se v telesu poveča raven endorfinov, ki zmanjšujejo stres, hormoni sreče pa poskrbijo za sprostitev. 

Poleg tega pa samozadovoljevanje lahko vpliva tudi kot analgetik. Če te bolijo mišice, imaš glavobol ali pa se spopadaš z menstrualnimi krči, je tvoj najbolj preprost odgovor lahko nekaj minut s seks igračko. Ali zgolj tvojo roko. 

👉 Poglej IGRAČKE, ki si jih boš želela kupiti za  (ja, TISTE igračke😉)

masturbating sex and the city GIF

👉 Na TO se ženske najraje samozadovoljujejo! (resnične izjave žensk)

Te je strah biti gola pred drugo osebo?

Ne-samozavest in strah pred popolno goloto, ko pride do seksa - prvega ali z novo osebo - je popolnoma običajna situacija. Temu pa se lahko zopet izogneš in svojo raven samozavesti ter seksualno moč poneseš v višave. 

Samozadovoljevanje namreč vpliva na odnos do tvojega telesa, s katerim si z vsakim orgazmom vse bolj domača in sproščena, svojo seksualnost in fantazije pa boš nato veliko lažje prenesla v spalnico. Ali na druge lokacije, kjer se boš naslednjič predala užitku. 😉

Fotografije: Unsplash.com/Malvestida Magazine

Preberi še: Smem priznati, da mi je bedno biti samska? (zapis naše bralke)
Priporočamo tudi: "Ženske nas izboljšate. Ženske nas ohranjate normalne" (izpoved našega novinarja)