7 tehnik, kako med seksom doseči več zaporednih orgazmov

Orgazem ... ali še bolje – več zaporednih? Ja, prosim!

7 tehnik, kako med seksom doseči več zaporednih orgazmov (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2021

Če si želiš med seksom doseči več zaporednih orgazmov, nisi edina. Nič presenetljivega ni, da moški v primerjavi z ženskami med seksom, ki vključuje penetracijo, veliko pogosteje doživijo orgazem.

No, čas je, da se to spremeni. Tukaj je 7 načinov, s pomočjo katerih ne boš le pogosteje doživela orgazma, ampak boš doživela celo več zaporednih!

1. Meditacija

Si bila kdaj v postelji s partnerjem in se zalotila, kako razmišljaš o svoji "to-do listi"? Nič neobičajnega. Ženske smo zaposlena bitja, skačemo z ene obveznosti na drugo, skrbimo za dom, imamo službo ali študiramo in ob vsem tem še skrbimo za otroke.

Ženske že po naravi lahko delamo več stvari hkrati, zaradi česar pa nam je pogosto določene stvari težko odmisliti in se popolnoma posvetiti intimnosti s partnerjem.

Tukaj na vrsto pride meditacija, ki ti lahko pomaga odmisliti vse obveznosti in se osredotočiti na tisto, kar se dogaja v točno tem trenutku, v katerem se nahajaš. Vsakodnevna meditacija in razvijanje čuječnosti ti lahko celo pomagata, da bolje razumeš svoje telo in vse, kar čuti.

2. Predigra (oziroma več predigre!)

Skušajta ne hiteti. Vzemita si čas, saj je ta zelo pomemben za pretok krvi na "prava mesta".

Poleg tega pa se je izkazalo, da hormon oksitocin poveča verjetnost in intenzivnost orgazmov. Crkljanje, poljubljanje in ustvarjanje občutka povezanosti lahko torej telesu pomagajo proizvesti več oksitocina, zato poskrbita zanj s pomočjo predigre.

3. Seks položaji za ženske

Ni potrebe po izvajanju vrtoglavih položajev, da bi med seksom doživela orgazem. Raje se osredotočita na tiste, ki ženskam najbolj odgovarjajo, saj bo tako želen vrhunec veliko bolj verjeten.

Položaji, ki stimulirajo klitoris, kot so razne različice misionarskih ali položaj, pri katerem sta obrnjena drug proti drugemu, so odlična izbira. Prav tako tudi tisti, ki vama omogočajo uporabo vibratorja – po pasje, (vzvratna) kavbojka in podobni.

Preberi še:

4. Odlašanje z orgazmom

S pomočjo te tehnike lahko dosežemo intenzivnejše orgazme. Ko prideš do točke tik pred orgazmom, se ustavita in počakajta trenutek. To ponavljaj tako dolgo, dokler ne moreš več zdržati in ko se bo končno zgodil, lahko pričakuješ veliiiko bolj intenziven orgazem (ali celo več njih).

5. Ogrevanje

Spodbudi pretok krvi v vagino s pomočjo tople kopeli ali pa preprosto nanjo položi toplo brisačo. Lahko poskusiš tudi z jogo. :)

Povečan pretok krvi lahko poveča vlažnost, zaradi česar bo seks še boljši!

6. Povej, kaj želiš

To je najboljši način, kako doživeti orgazem, ki si ga želiš in zaslužiš. Čeprav se ti bo morda sprva zdelo nekoliko neprijetno, je zelo verjetno, da ti bo partner za napotke močno hvaležen.

O tem se lahko pogovorita pred seksom ali pa ga usmerjaš kar med samim dejanjem. Naj ti ne bo nerodno povedati oziroma vprašati po tem, kar ti ugaja.

7. Seks igračke

Seks igračke, še posebej vibratorji za klitoris, so odličen pripomoček v spalnici, saj lahko nudijo dodatno stimulacijo, ki jo ženske pogosto potrebujemo.

Pa veselo preizkušanje!

Po predlogi: Shannon Ullman

Preberi še: Najboljši nasveti, da bosta v analnem seksu OBA noro uživala

Priporočamo tudi: "Med SEKSOM z zaročencem sanjarim o ljubimcu ... ker je tako DOLGOČASNO!" (resnična zgodba)