Prijemi, s katerimi ženska vsakič doživi orgazem, (tudi) ko je z moškim

Vse ženske na tem planetu so sposobne orgazmirati, ločijo pa se po tem, da nekatere potrebujejo za to prste, druge pa ne.

Prijemi, s katerimi ženska vsakič doživi orgazem, (tudi) ko je z moškim (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2021

Najbolj preprost način za doživljanje orgazma je, da si sežemo v hlačke in se pripeljemo do njega. Dejstvo. A verjela ali ne, nekatere ženske tudi tako ne vidijo nebes.

In obstajajo seveda tudi princeske, ki dobesedno križem rok čakajo na princa, ki jih bo spravil v čudežno deželo orgazmov. (In bodo še dolgo čakale.)

A vendar, zakaj nekatere ženske ne doživljajo orgazma oziroma ga tako težko doživijo? To je še vedno eno najbolj vročih vprašanj.

Priznam, tudi sama sem na začetku odkrivanja svoje spolnosti doživela to frustracijo. Nekje v kotičku možganov pa sem vedela, da je razlog preprost – premalo vaje.

Čas je, da vam razkrijem dejstvo – še tridesetič – popolnoma normalno je, da ženska težje doživi orgazem od moškega.

Odkritje nam ponuja tudi knjižna uspešnica Podaljšani orgazem: poletite v ekstazo ob vsakem ljubimčevem do tiku, kjer dobimo še eno strokovno potrditev.

“Žensko telo je bolj zapleteno kot moško; zahteva drugačne dotike in pritiske, ki jih popeljejo do vrhunca, in ti se razlikujejo od ženske do ženske.”

In jasno, problem ni le fizičen, ženske moramo biti za orgazmiranje tudi v idealnem čustvenem stanju.

In kaj je tukaj novega, boš privzdignila obrv.

Nič, le da se lahko izmuzljive orgazme naredi bolj neizmuzljive in da obstajajo prijemi, s katerimi ženska vsakič doživi orgazem, (tudi) ko je z moškim.

Prva faza: Spoznaj svoje intimne predele

Tudi tebe včasih zmoti, kako nas je mati narava nelogično obdarovala?

Najmočnejšo erogeno cono nam je namestila zunaj vaginalnih sten, kar po domače pomeni, da se med (tehnično) klasičnim spolnim aktom pri ženski sploh ne stimulira njena najbolj erogena točka.

Tista, ki je v notranjosti vagine (točka G) in jo lahko doseže le on ali pa vibratorček, pa je ... bom rekla temu malo bolj nezanesljiva?

Kdorkoli že je delal žensko, gotovo ni bil ženskega spola!

Vsa ta zoprnost s primarno funkcijo ščegetavčka, ki je bolj zanesljiva pot do orgazma v primerjavi s točko G, ki je nekatere ženske (menda) sploh nimajo, človeka včasih res spravi do vprašanja, kaj neki je mati narava mislila?

Tipčki nimajo težav s prihajanjem – seveda, pa če do tega pridejo s svojo roko ali s seksom, vedno se ve, kaj je treba stimulirati.

A žensko telo ni tako preprosto.

Seveda je super občutek, ko njegov penis drsi po tvoji vagini, a še vedno se pri 70 odstotkih žensk le tovrstno stimuliranje ne bo stopnjevalo do ekstaze.

Ampak to še ni vse!

Še en pomemben faktor za spodbujanja orgazma pri ženskah je dejstvo, da je klitoris takooooo neverjetno občutljiv, da je težko doseči vrhunec brez pravega razmerja pritiska in hitrosti.

Klitoris in glavica penisa imata približno enako števi lo živčnih končičev, a so pri klitorisu razporejeni po manjši površini, zato je veliko bolj odziven ob najmanjšem dotiku.

Po drugi strani tudi o vaginalnem orgazmu lahko preberemo veliko mitov pa tudi dejstev.

Nekatere ženske poročajo, da ga lahko doživijo le z določenim partnerjem, medtem ko jim to nikakor ne uspe z drugimi.

Poleg tega je očitno pomembna tudi ženska seksualna zrelost.

Mnogo jih prizna, da so svoj prvi vaginalni orgazem doživele šele konec dvajsetih.

Zanimiv podatek je tudi, ko ženske poročajo, da so orgazem točke G doživele takrat, ko so s partnerjem čutile globoko povezanost in so bile pri seksu z njim popolnoma neobremenjene s svojim videzom in obnašanjem.

Poleg vsega tega pa vemo tudi, da ni hujšega, kot če nate pritiska stres zaradi izpita ali nočna mora, s čim boš plačala elektriko za zadnje tri mesece.

Seveda pa pri kakršnemkoli orgazmu ne pomaga tudi tako banalna stvar, kot je preglasna glasba! Arrggh!

Druga faza: Usmerjaj partnerja

Zadnjič mi je prijatelj potožil: “Veš kaj, počasi imam bab zadosti! Nič se ne zjasnijo, kaj bi rade, kako naj se jih človek loti, ali jim paše to ali ono – nič! In potem jim logično nikoli ne pride! Ampak to ni moj problem!”

Klasika.

Vprašam ga, ali mu te punce med seksom kdaj položijo roko na svoj čarobni gumbek?

“Kje pa!! Ko bi vsaj, a ne – one čakajo, da se bo zgodil čudež.”

Ajej, vzdihnem.

Potem pa mi reče zaupljivo:

“Glej, z moje strani je moj organ, ki ga ona potrebuje, vedno trd, in tam ga ima, z njim lahko počne vse, in če ji to ni zadosti, potem bo morala kaj reči, ker jaz v njene misli ne vidim.”

Dejstvo je, da tudi najbolj senzibilni moški potrebujejo tvojo pomoč. Napačno je mišljenje, da bi moški morali vedeti, kako zadovoljiti žensko.

Iz izkušenj že ne, saj imajo pred tabo lahko različne vrste žensk in nekatere izmed njih so bile mogoče veliko bolj orgazmične, druge pa manj.

Ni redko, da se moški počuti zmedeno, ko je z žensko, ki ji prihaja že po dveh minutah, ko je zajahala njegovega korenjaka (kar je popolnoma dosegljivo), pred tem pa je imel morda žensko, ki je med seksom morala drgniti ščegetavček, da ji je prišlo ... itd. Kako naj torej ve?

Spravi se do orgazma, pokaži natančno, kako naj se te loti s prsti, usmerjaj ga, kako naj to počne z usti, in ni vrag, da vama končno ne uspe!

On bo nad izzivom navdušen, ah, recimo kar, da bo vesel kot otrok, ki je dobil novo igračko.

Tretja faza: Seks z dodano vrednostjo

Nekajkrat sm že poudarila pomembnost pravega položaja za stimulacijo točke G. Dve besedi obstajata za zanesljiv orgazem med seksom, in to sta:

Ženska zgoraj. Ja, začni večkrat seksati tako, da si ti na njem.

Ne le da ti ta položaj omogoča nadzor hitrosti in globine penetracije, ampak tudi izpostavi celo tvoje telo njegovemu dotikanju, ljubkovanju, oboževanju!

Medtem ko se premikaš gor in dol, točno čutiš, kje in na kakšen način ti najbolj ustreza penetracija, pa še tvoj ščegetavček je izpostavljen njegovim (ali tvojim) prstom.

Potem je tu doggy style.

Ko si na vseh štirih in tvoj ljubimec ne penetrira do konca, se njegov penis naravno dotika točke G.

Tudi misijonarski položaj lahko sproža orgazme: medtem ko ti ležiš na hrbtu in on prodira vate, stisni tiste mišice, s katerimi uravnavaš uriniranje.

Z vsakim stiskom boš stimulirala klitoris in se pripeljala bližje orgazmu.

In zakaj si ne bi privoščila zanesljiv, tako imenovani mešani orgazem, ki je združitev klitorisnega in vaginalnega? Samo hkrati je treba stimulirati točko G s penisom in klitoris s prsti (tvojimi ali njegovimi).

Vse skupaj pa je veliko bolj eksplozivno, če se tipček med seksom ustavi, medtem ko se ti poigraš s ščegetavčkom, in potem spet nadaljuje s stimulacijo točke G.

Čez nekaj časa te bosta ta dva občutka prevzela tako močno, da boš morala početi oboje hkrati ... in doživela boš takšno eksplozijo, po kateri si bodo (pregovorno) še sosedje morali prižgati cigareto.

Četrta faza: Pomagaj si sama

Se zgodi – orgazmiranje ti lahko povzroči preglavice, zato beri dalje, če potrebuješ preblisk, v čem je vsa skrivnost prihajanja ... in to večkratnega.

No, za začetek eksperimentiraj sama. Kaj te stane, če si čim večkrat pomagaš do orgazma? Tudi pred njim? Vse skupaj ti lahko samo koristi.

Naučiš se, kaj točno potrebuješ, da ga doživiš, in to, kar se Mojca nauči, to Mojca potem zna in – posledično – to nauči Tomaža!

Veliko žensk, ki jim ne prihaja pogosto, prizna, da se po določenem času stimuliranja pojavi trenutek, ko ne gre več naprej.

To je ključni trenutek in nekaterim ne uspe iti čez.

Seveda se večja težava pojavi, kadar poskušajo z masturbacijo priti do vrhunca pred partnerjem, ker se v misli prikrade kakšna misel, ki zmoti njihovo vzburjenost.

Si kdaj bila že povsem blizu orgazma, potem pa si naenkrat prenehala? Se ti orgazem kdaj odmakne, ker začneš razmišljati o tem, kaj si on misli? Misli raje na to, kako neustavljivo poželjiva si videti – ker je to resnica!

Lahko pa poskusiš z dihanjem, tudi pomaga! Ko se približuješ orgazmu, običajno pospešiš dihanje, a poskusi ga nadzirati in upočasniti, tako boš ostala osredotočena nase.

In še nekaj. Nikoli se ne sramuj vzdihovanja in stokanja.

Morda se ti zdijo lastni zvoki malce smešni ali čudni, a to so le nagonski odzivi telesa na užitek. In ni lepšega prizora za moškega kot ženska, ki se predaja užitku in zraven po svoje prede.

S triki do vrhunca

Vprašali smo punce, na kakšen način se dokopljejo do zanesljivega orgazma.

“Mene moj dragi tako dolgo zadovoljuje z usti, da me že skoraj odpelje, in čisto tik pred koncem mu dam znak, naj prodre vame. Stoodstotno deluje!” Katja, 29

“Medtem ko sem na njem, mu v usta ponudim bradavičke, ki so tako občutljive, da ne vem, kaj me spravi do orgazma, njegov penis ali jezik!” Olga, 33

“Rada se igram s ščegetavčkom ves čas, ko je v meni. Čisto proti koncu pa naredim nekaj, kar prekine to rutino! Na dosegu roke imam mini ploščat vibratorček, položim si ga gor in ta sprememba me spravi ob pamet.” Teja, 24

“Tole se bo slišalo čudno. Ker sem precej obsedena s čistočo, mora biti vse lepo pospravljeno, preden pride k meni moj ljubi. Ko je vse na svojem mestu, se lahko šele popolnoma osredotočim samo na užitek.” Tatjana, 27

Je bil to orgazem?

Nekatere ženske niso čisto prepričane, ali je to bilo ‘to’. Če si vsaj na eno vprašanje odgovorila z da, o tem ni dvoma.

  • Ti je kdaj začelo liti z vaginalnih sten?
  • Te je kdaj treslo po vsem telesu?
  • Si se med akcijo znašla z res močnim oprijemom rjuhe ali česarkoli drugega?
  • Si naenkrat postala bolj umirjena, čeprav so te še pred nekaj sekundami slišali sosedje?
  • Je hrbet tvojega dragega nenadno dobil močne odtise tvojih sicer kratkih nohtov?
  • Si se kdaj zalotila, da ga milo milo milo prosiš, naj nadaljuje, nato pa se mu kmalu milo milo milo zahvaljuješ?

Napisala: Marta Lamovšek

Preberi še: Njegova točka G, ki jo MORAŠ poznati! ali pa To vodi k odličnemu seksu (a dlje kot sta skupaj, manj pogosto to počneta!)