6 stvari, ki jih spoznaš, ko se zaljubiš v NAPAČNO osebo

Včasih nekateri ljudje pridejo v naše življenje zgolj zato, da bi nas naučili ne samo o ljubezni, razmerjih in življenju, ampak tudi o nas samih.

6 stvari, ki jih spoznaš, ko se zaljubiš v NAPAČNO osebo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 1. 2021

Življenje je polno vzponov in padcev in četudi se ti kdaj zdi, da ne nikakor najdeš poti iz začaranega kroga, se zmeraj opomni, da so ti te lekcije bile poslane z razlogom. Bodisi gre za napačno osebo, v katero si se noro zaljubila, ali pa karkoli drugega.

Teh 6 stvari spoznaš, ko se zaljubiš v napačno osebo:

1. Nikogar ne moreš prisiliti, da te ljubi.

Ne glede na to, kako močno se trudiš, ne moreš prisiliti druge osebe, da bi te ljubila. Včasih so čustva enostranska in takšno je pač življenje. Običajno se nam, ko to spoznamo, sesuje svet. Zavedanje, da ne moremo storiti prav ničesar, da bi spremenili to, kako nekdo drugi misli, čuti in se obnaša, je uničujoče.

Včasih se moraš preprosto vprašati, ali je vredno ljubiti osebo, ki jo moraš prisiliti v to, da končno spozna, kako čudovita si.

2. V kolikor se v razmerju ne trudi, mu zelo verjetno ni mar.

Samo spomni se, kolikokrat si bila ti tista, ki mu je prva poslala kakšno sporočilo, naredila prvi korak ali pa načrtovala naslednji zmenek? V kolikor se za razmerje trudiš veliko bolj kot on, še posebej, če sta šele na začetku, potem obstaja velika verjetnost, da mu ni kaj preveč mar.

Če ti že od začetka kaže, da mu je vseeno, ali se vidita ali ne, mu ni pretirano do pogovora ali pa te le redko vključi v svoj "urnik", potem se skoraj zagotovo ne bo spremenil niti v prihodnje. Si resnično želiš biti z nekom, ki se ne želi niti toliko potruditi, da bi te bolje spoznal?

Vama lahko uspe, četudi sta popolnoma RAZLIČNA? JA, če spadata v eno od TEH kombinacij parov!

3. Ko imaš nekoga rad, ne obstaja napačen 'tajming'.

Veliko ljudi ta izgovor uporabi, da bi na nežen način nekoga odslovili. Ja, življenje zna biti zelo kaotično in stresno, a vendar menimo, da v kolikor nekoga resnično ljubiš, narediš vse, kar je v tvoji moči, da vama uspe.

Mnogi spoznajo pravo osebo v obdobju, ko preživljajo težke čase, so pravkar dobili novo službo ali pa se selijo v drugo državo. Ampak če v srcu čutiš, da je ta oseba prava zate, potem narediš vse, da je ne bi izgubil. Že res, da obstajajo pari, ki so se po več letih ponovno srečali in takrat imeli boljše možnosti za uspeh. A po drugi strani prav tako ne moreš pričakovati od nekoga, da svoje življenje postavi na stran, dokler druga oseba ni pripravljena.

V kolikor si brez tebe ne predstavlja življenja, potem si bo že znal vzeti čas zate, četudi le preko video klica. Ne glede na to, kako poln je njegov urnik.

Želiš imeti popolno ljubezensko življenje? Samo TO stvar spremeni (takoj zdaj!)

4. Nikoli ne dvomi v svojo vrednost, če se tvoja prejšnja ljubezen ustali z nekom drugim.

Si kdaj bila v razmerju z nekom, za katerega si mislila, da vama gre odlično, potem pa si je kar naenkrat premislil in ti rekel, da ni pripravljen na obvezo, nakar si ugotovila, da je kasneje našel drugo, s katero je zdaj v zvezi že več let?

Verjetno si se ob tem počutila, kot bi ti nekdo prisolil klofuto in se začela spraševati, ali je s teboj kaj narobe ter se celo primerjati s to drugo osebo.

Nikoli ne dvomi vase in v svojo vrednost. Preprosto vama ni bilo usojeno, in to nima prav nič opraviti s teboj.

3 razlogi, zakaj moški nikoli NE BO zapustil svoje žene zaradi ljubice

5. Če ti je zlomil srce enkrat, obstaja velika možnost, da bo to ponovno storil.

Kolikokrat smo že poudarili, da je bivši bivši z razlogom? ;) Ne glede na to, kakšen je bil vzrok, bodisi te je prevaral ali ti na kakšen drug način zlomil srce, obstaja velika verjetnost, da se boš ponovno opekla, v kolikor mu boš dala drugo priložnost.

6. Nekaterim ljudem je usojeno, da pridejo v tvoje življenje, ne pa tudi, da ostanejo za vedno.

In vsak od njih ti bo za seboj pustil kakšno življenjsko pomembno lekcijo, ne glede na to, kakšen zaključek bosta imela. Izguba določene osebe je lahko kdaj "blagoslov pod krinko", saj šele kasneje ugotovimo, da nas je naučila, česar si v resnici ne želimo v partnerju, razmerju ali celo življenju.

Včasih preprosto potrebujemo nekaj časa, da to spoznamo. In včasih nekateri ljudje pridejo v naše življenje zgolj zato, da bi nas naučili ne samo o ljubezni, razmerjih in življenju, ampak tudi o nas samih.

Prirejeno po predlogi Maddison Wickham

Preberi še: V razmerju bo ženskam veliko lažje, če bomo poznale te RESNICE o ljubezni!

Priporočamo tudi: 3 triki, kako "natrenirati" svojega moškega, da bo naredil VSE, kar boš želela