6 resnično ČUDNIH stvari, ki vodijo k srečnemu zakonu (trdijo strokovnjaki)

Amm ... Kaj pa št. 2? 🙄🤣🤣

6 resnično ČUDNIH stvari, ki vodijo k srečnemu zakonu (trdijo strokovnjaki) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 9. 2022

To, da so za srečno razmerje potrebni podpora, komunikacija in spoštovanje, tako že veš. Kako je pa z nekoliko manj vsakdanjimi, celo bizarnimi, a vendar očitno zelo odločilnimi dejavniki?

Strokovnjaki pravijo, da obstajajo številne (reees čudne) stvari, ki vodijo k srečnemu zakonu.

Tukaj jih je 6, za katere gotovo nisi vedela, da imajo lahko ključno vlogo pri tem, ali se bo zakon obdržal ali ne.

1. Velika poroka

Kot piše spletni portal YourTango, so v študiji leta 2014, v kateri je sodelovalo 418 parov, raziskovalci ugotovili, da so večje poroke povezane z bolj srečnimi zakoni.

A še preden začneš načrtovati ogromno, razkošno poroko, naj ti povemo, da so "večje poroke" v študiji bile opredeljene kot tiste, ki so imele zgolj večje število gostov in ne tiste, ki so bile bolj razkošne.

2. Visoka mineralna gostota kosti

Če se ti zgornja točka ni zdela nič kaj pretirano čudna, počakaj, da prebereš tole. V študiji iz istega leta, v kateri je sodelovalo 632 odraslih, so raziskovalci našli povezavo med zdravjem kosti in kvaliteto zakona.

Tisti, ki niso bili nikoli poročeni oziroma so bili ločeni ali ovdoveli, so imeli znatno nižjo mineralno gostoto kosti.

3. Privlačna žena

Presenečena? Študija iz leta 2013 je 450 sveže poročenih parov spremljala kar štiri leta. Nato so jih raziskovalci vprašali, ali ima privlačnost partnerja kakšno vlogo v srečnem zakonu. Moški so odgovorili pritrdilno, ženske pa ne. Hmm ...

Preberi še:

4. Neprivlačen mož

In kako je torej z možmi? Študije pravijo, da so ženske srečnejše z manj privlačnimi moškimi.

Razlog se skriva v tem: manj privlačni partnerji naj bi bili bolj skrbni, naklonjeni svojim (tokrat dobesedno) boljšim polovicam in celo boljši v postelji! Ugotovili so, da se moški, ki so manj privlačni od svojih partnerk, bolj trudijo, da bi zadovoljili in ugodili svoji boljši polovici ter so ji bolj predani in zvesti.

5. Ločeni hobiji

Kako pomembni so v resnici skupni interesi? Ko se poročiš, morda dobiš občutek, da moraš vse početi skupaj s partnerjem. A vendar, če se partnerja v kakšnem hobiju ne strinjata, je zagotovo bolje, da si najdeta vsak svojega.

Pari, ki imajo ločene hobije, so namreč srečnejši, kaže študija iz leta 2004.

6. Odlašanje z družino

Če vprašaš pare, ki so že postali starši, kako so otroci vplivali na njihov zakon, bodo rekli, da je le-ta postal še bolj trden.

No, študija iz leta 2014 ugotavlja, da so mladi pari brez otrok najsrečnejši. Kar ni nič presenetljivega, ko pomisliš, koliko truda in časa zahteva starševska vloga.

Preberi še: TO je 6 skrivnosti parov, ki imajo fantastičen SEKS (št. 3!!)

Priporočamo tudi: Stvari, ki jih srečni pari naredijo vsako jutro