Sanjaš o princu na belem konju? Pozabi, ženske naj bi bile srečnejše s takšnimi moškimi!

20. 10. 2019
Sanjaš o princu na belem konju? Pozabi, ženske naj bi bile srečnejše s takšnimi moškimi! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne boš verjela, ampak ja, točno takšnimi! Si ga že našla?

Že od malih nog dekleta sanjamo o princu na belem konju, o čudovitemu, postavnemu moškemu, takšnemu, kot iz najbolj romantičnega filma, in o sreči z njim do konca svojih dni.

No, nedavna raziskava pa je pokazala, da so ženske srečnejše s tistimi moškimi, ki niso ravno tipa "George Clooney". Raziskovalci so namreč ugotovili, da bi naj bila razmerja in zakoni srečnejši in bolj zadovoljivi v primerih, ko je ženska bolj privlačna od svojega partnerja.

In zakaj so ženske v resnici srečnejše z "manj lepimi" moškimi?

Razlog se skriva v tem: manj privlačni partnerji naj bi bili bolj skrbni, naklonjeni svojim (tokrat dobesedno) boljšim polovicam in celo boljši v postelji!

V študiji je sodelovalo 113 poročenih parov v svojih poznih 20-ih. Raziskovalci so po določenih parametrih standardizirane lepote (tj. po simetriji obraza in podobno) razvrstili moške in ženske v skupine bolj in manj privlačnih.

Vsi preiskovanci so morali izpolniti vprašalnik, v katerem so odgovarjali na vprašanja o svojem zakonu, partnerju, odnosu, seksu in podobnem.

Ugotovili so, da se moški, ki so manj privlačni od svojih partnerk, bolj trudijo, da bi zadovoljili in ugodili svoji boljši polovici ter so ji bolj predani in zvesti.

AMPAK! Po drugi strani pa so tiste ženske, ki imajo bolj privlačne partnerje, bolj pod pritiskom, da ostanejo seksi in so bolj nagnjene k raznim hitrim dietam in telovadnim režimom.

Kar pomeni, da ima fizično bolj privlačen moški lahko dejansko negativen vpliv na žensko, še posebej, če je ta manj privlačna od partnerja.

Tiste ženske, ki imajo torej manj privlačne partnerje, ne čutijo potrebe po raznih dietah in (najverjetneje nepotrebnem) tekmovanju z drugimi ženskami, kar v bistvu naredi žensko srečno.

Namesto, da bi se obremenjevale s tem, da morajo izgledati tako seksi kot njihov partner, lahko uživajo v tem, da so srečne in neobremenjene s svojimi nekoliko manj lepimi polovicami.

Raziskovalci so zaključili, da so takšne ženske zelo zadovoljne z razmerjem, količino časa in pozornosti, ki jim ju partner posveča.

Po drugi strani pa so privlačni moški manj skrbni, precej sebični in osredotočeni na sebe, kar se odraža v tem, da so njihove manj privlačne partnerke pogosto frustrirane, imajo komplekse v povezavi s svojim telesom in so nagnjene k ljubosumju.

Preberi še: Horoskop: Kaj zate pomeni ljubiti glede na tvoje astrološko znamenje?

Priporočamo tudi: Tipi so glasovali: Kaj se jim zdi na ženskah seksi in kaj ne?

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave