"To je absurd! Je normalno, da punčka pri 8 letih še vedno ...?" (klic na pomoč zgrožene tete)

"Bi bilo prav, da jaz povem njenemu očetu (sem njegova sestra)? Se še komu zdi početje mame nenormalno, ker dovoljuje tak absurd?"

"To je absurd! Je normalno, da punčka pri 8 letih še vedno ...?" (klic na pomoč zgrožene tete) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2023

"Je normalno, da pri 8-ih letih še vedno po flaški pije? Ni hotela z vrtcem in sedaj niti s šolo ali očetom, ki ne ve za flaško ... nikamor noče [čez noč, op. a.] za prespat.

Jaz sem mislila, da flaško kupujeta za kakšno njeno igračko, dojenčka, in ne za 8 letnico. Zdi se mi nenormalno, kar sem tudi povedala, zdaj sta obe [tako mama kot nečakinja, op. a.] skregani z mano.

Bi bilo prav, da jaz povem njenemu očetu (sem njegova sestra)? Se še komu zdi početje mame nenormalno, ker dovoljuje tak absurd?

Razumem, da se deklica crklja, ne pa tudi, da mama ne ukrepa in ji za crkljanje ne najde nadomestila. Po moje se mami ne ljubi ukvarjati se z odvajanjem in raje dopušča takšen absurd.

Jaz nimam otrok, zato ne vem, kako toliko starega otroka odvaditi nezdrave navade," je na forumu zapisala neka slovenska teta.

"18-letna hčerka se seli k svojemu novemu frajerju, ki je od nje starejši ..." (zapis zaskrbljene mame)

Tako so se na njeno zaskrbljenost odzvali ostali uporabniki:

1. "Razdrta družina, čudne navade. Poznam ločenko, ki je šla v službo, hči pa je imela še v OŠ za zajtrk Čokolino po steklenički.  Izgleda, da deklica nima dovolj pozornosti in crkljanja, zato se pač tolaži s flaško."

2. "Mi smo živeli zraven osnovne šole. Vsak dan med glavnim odmorom sem laufala domov na flaško čokolešnika."

3. "Kupi ji flaško za vodo in ji reči, da te ne rabi skrivat, lahko pa tudi komot čokolino pije, če ji je dobro iz flaške. Otroci itak rabijo mleko, tako da nič narobe, tudi če ga vzame s sabo kamorkoli."

4. "Ena moja soseda je hodila že v šolo, v žepu pa je imela dudo in ko je ni nihče videl, si jo je dala v usta in začela vleči. Pa je zrasla v normalno žensko."

5. "Ne, za moje pojme to ni normalno. Sicer pa – saj nekatere ženske tudi še dojijo do sedmih let. Otrok predeluje neke stiske na tak način in se ni sposoben odreči tolažilni strategiji. Z vmešavanjem lahko narediš samo več škode, kot koristi. Ni idealno, ampak pojma nimaš, kako je lahko še hujše. Bi pa otrok in mati mogoče rabila kakšno svetovanje. Če že hočeš pomagat, govori z materjo, če bi mogoče šla z otrokom na kak posvet."

Kaj pa o tem meniš ti?

"Odkrila sem možev SKRIVNI profil, s katerega je pošiljal TAKŠNA sporočila" (klic na pomoč zaskrbljene ženske)