RECEPT: PUHAST 'cheesecake', ki je obnorel Instagram (iz samo 3 sestavin)

Tole se sliši sanjsko dobrooo! 🤤

RECEPT: PUHAST 'cheesecake', ki je obnorel Instagram (iz samo 3 sestavin) (foto: Unsplash.com/Lucy-Claire) Unsplash.com/Lucy-Claire
14. 2. 2021

Obožuješ 'cheesecake' na 100 in en način? Mi tudi!

Nazadnje nas je navdušil recept za noro puhasto cheesecake torto, ki spominja na veeeelik in slasten krof. Popolna je za razvajanje in sladkanje, hkrati pa tako enostavna za pripravo, da bo zagotovo pristala med tvojimi najljubšimi recepti. 

Potrebovala boš naslednje sestavine:

🍰 3 jajca

🍰120g bele čokolade

🍰120g pasirane skute

Pripraviš pa jo takole:

Najprej beljake loči od rumenjakov in jih postavi v hladilnik, vmes lahko tvoj dragi pečico segreje na 170 stopinj. Nalomi belo čokolado in jo nad soparo lepo stopi, nato ji dodaj pasirano skuto ter dobro premešaj. 

Mešanici dodaj še 3 rumenjake in ponovno res dobro premešaj. Beljake stepi v sneg in ga nato postopoma dodajaj v nastalo mešanico. Bodi zelo previdna in nežna.

Vzemi model za torto, ki naj ima premer 15 cm in ga obloži s peki papirjem, nato pa na debelo namaži še maslo. Pripravljeno zmes vlij v model in nato s polnim modelom nekajkrat dobro udari po svojem kuhinjskem pultu, da iz njega spraviš več odvečen zrak.

Model po tolčenju postavi v pekač, ki naj bo napolnjen z vročo vodo. 

Vse skupaj nato peči v treh 15-minutnih intervalih. Prvih 15 minut imej pečico segreto na 170 stopinj, pri drugih 15 minutah naj bo pečica nastavljena na 160 stopinj in v zadnjih 15 minutah pečico popolnoma izklopi.

Po 45 minutah vzemi 'cheesecake' iz pečice in pusti, da se ohladi. Če želiš, lahko vrh tortice na koncu potreseš še s sladkorjem v prahu.

Veselo nedeljsko sladkanje ti želimo!

Fotografije: Profimedia, GIPHY, Instagram, Unsplash.com/Lucy-Claire

Preberi še: Imaš pogosto GLAVOBOL? Če KAVI dodaš tole, bo prenehal v HIPU

Priporočamo tudi: Slovenska youtuberka ISKRENO: "Šef me je povabil v posteljo!" (NORA zgodba)