OMG! Našle smo hudo dober RECEPT za avokadovo-bučno juho 😍

Tole 👇🏼 bo zagotovo postala tvoja naj zimska juhica. 😍

OMG! Našle smo hudo dober RECEPT za avokadovo-bučno juho 😍 (foto: Ana Žontar) Ana Žontar
13. 11. 2019

Recept Cosmo vplivnice iz kategorije Gourmet, Ane Žontar:

Za 4 osebe

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 strok česna
  • 500 ml jušne osnove ali vode
  • 2 bučki
  • 1 pest sveže ali zamrznjene špinače
  • 1/2 avokada
  • 1 kos starega koruznega kruha
  • 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
  • 1/2 čajne žličke soli – po okusu
  • vejica peteršilja
  • ščepec belega popra
  • jogurt za preliv – po želji

Priprava:

Na žlici oljčnega olja popečemo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Nato dodamo na kocke narezani bučki in drobno narezan česen. Malo popražimo in zalijemo z juho. Solimo, dodamo peteršilj in poper ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut.

Vmešamo špinačo, mezgo in avokado ter kruh in gladko zmeljemo. Po okusu dosolimo in postrežemo z jogurtom.

Nasvet:

Namesto koruznega kruha lahko uporabimo tudi katerega drugega.

Več odličnih receptov 'na žlico' (ali pa tudi ne) najdeš v novi knjigi Ane Žontar Kristanc; Anina kuhinja Zdravo in uravnoteženo. 

Fotografije: Ana Žontar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri