V času karantene ZELO intenzivno sanjaš? Poglej, kaj to pomeni (pojasnilo strokovnjakov)

Si vedela, da vsakodnevni stres prenašamo v svet sanj? Poglej, zakaj bo to še bolj očitno v času koronavirusa! 👇

V času karantene ZELO intenzivno sanjaš? Poglej, kaj to pomeni (pojasnilo strokovnjakov) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2020

Mnogi te dni preživljamo doma v karanteni, kar za marsikoga pomeni popolnoma spremenjen življenjski ritem! 

Če so nas prej zaposlovali polni službeni urniki, nakupovanja, potovanja, kavice s prijateljicami, se sedaj odločamo zgolj ali še enkrat pogledati vse sezone naše najljubše serije, počistiti stanovanje ali enostavno ležati na kavču.

Karantena nam je življenja obrnila na glavo in čez noč smo se morali navaditi na nov jutri. Ker pa vsaka sprememba prinese tudi stres, se njegov vpliv že lahko kaže na različnih področjih.

Preberi še:

Strokovnjaki ugotavljajo, da se nam prve posledice karantene kažejo prav pri našem spanju, ki bi se naj v času karantene precej spremenilo!

Ker smo zaradi celotne korona situacije, vseh negativnih novic, ki jih slišimo, zaradi strahu pred boleznijo in novim načinom življenja precej v stresu, ga seveda s seboj vzamemo tudi, ko gremo spat!

Če k temu dodamo še finančne skrbi in šolanje otrok od doma, ni dvoma, da trenutna situacija ni rožnata. Zaradi stresa, ki ga ob tem doživljamo, tako posledično veliko več sanjamo, naše sanje so precej bolj žive, čustvene in realne.

Ni pa zgolj stres kriv za daljše sanje. Ker mnogi doma ne uporabljajo budilke, se njihovo spanje posledično podaljša in s tem tudi njihovo sanjanje. 

Če torej sanjaš bivšega, je za to kriva korona in nič drugega!

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Če bosta seksala TAKO, se bo med vama ustvarila neverjetno močna vez

Priporočamo tudi: Kaj se dogaja z Jako in Ano (Ljubezen po domače)? Ne boš verjela, kaj smo ugotovili