Če se bosta ljubila TAKO, se bo med vama ustvarila neverjetno močna vez

6. 4. 2022
Če se bosta ljubila TAKO, se bo med vama ustvarila neverjetno močna vez (foto: Profimedia)
Profimedia

Tako se bosta počutila (še) bolj povezana, in to so potrdili celo strokovnjaki!

Poleg sproščanja stresa, boljšega spanca in izboljšanega splošnega zdravja ima reden seks še eno prednost: pomaga vama, da se s partnerjem še bolj povežeta. A da bi do te globoke povezave resnično prišlo, morata to storiti na pravilen način.

Nedolgo nazaj je raziskava v reviji Psychological Science dokazala, da pari čutijo višjo seksualno zadovoljitev celo dva dneva po seksu. In ta učinek je ključen tudi za splošno zadovoljstvo v razmerju.

"Katerokoli seksualno dejanje lahko prispeva k temu, da sta kor par srečnejša, dokler sta v to vključena zaupanje in komunikacija," poudarja psihologinja dr. Laurie Mintz.

Kako priti do te točke, kjer sta izpolnjeni tako potreba po čustvenem kot fizičnem zadovoljstvu? Če bosta seksala tako 👇, se bo med vama ustvarila neverjetno močna vez.

Med seksom se pogosto dotikajta

Vsak seks položaj ima svoje prednosti. A pri nekaterih sta vajini telesi preprosto preveč narazen. In čeprav s tem ni popolnoma nič narobe, pa morata, da bi se drug drugemu počutila čustveno čim bližje, v svojo rutino vključiti položaje, ki vaju bodo zbližali tudi fizično.

Najboljša za to sta misijonarski položaj in t. i. 'žličkanje'. Ta dva položaja vama namreč omogočata, da pritisneta vajini telesi močno skupaj in občutita toplino gole kože drug drugega.

Kaj je tako čudovitega pri dotiku gole kože? Dotik je izmed vseh čutov najbolj prvinski in dotik partnerja sproži izločanje hormona oksitocina (ljubezenskega hormona), ki spodbuja občutek ljubezni in bližine.

Preberi še: Samoizolacija: orgazem NA DAN odžene zdravnika stran (in TO je razlog!)

Osredotočita se na predigro

Ne, da želimo seks s penetracijo postaviti na stranski tir, a vendar mnoge ženske za orgazem potrebujemo tudi druge oblike stimulacije.

"Da bi doživela tisti seks, ki vaju kot par še bolj zbliža, začnita razmišljati o njem nekoliko bolj široko," pravi dr. Mintzeva. "Seks je veliko več od penetracije penisa v vagino."

Če bosta več časa posvetila dejanjem, ki sicer spadajo v predigro (oralni seks, dotikanje intimnih predelov, strastno poljubljanje), bosta izpopolnjena tako čustveno kot fizično.

Ne zanemarita globokega pogleda v oči

Očesni stik s partnerjem vaju med seksom naredi bolj ranljiva in odkritje te ranljive plati izboljša medsebojno intimnost. Seveda se vsi ob tem ne počutimo ugodno in s tem ni nič narobe. A globok pogled med partnerjema, ki se zgodi med seksom, ko recimo naredita premor od poljubljanja, je lahko zelo intimno dejanje.

Te morda zanima tudi: TO je tisto, kar loči dober seks od seksa, ki ga ne pozabiš NIKOLI

Pogovorita se o vajinih željah

Odprtost glede dotikov in gibov, po katerih hrepenita, vama bo dala občutek, si lahko vse povesta ter hkrati pomagala do seksa, ki vaju bo zadovoljil in močneje povezal. O tem se lahko pogovorita prej ali pa si želje šepetata med samim dejanjem.

Priporočamo še: "TO stvar si moški želimo veliko bolj od seksa" (čudovit zapis moškega)

Prepustita se trenutku

"Razmišljanje o vseh stvareh, ki bi jih lahko počela namesto seksa, ti onemogoči, da se s partnerjem povežeš in doživiš orgazem," pravi dr. Leah Millheiser. Dodaja, da je o intimnosti potrebno razmišljati kot o najbolj svetem času, ki ga imaš s partnerjem.

Da bi se lahko resnično prepustila trenutku, uskladita dihanje in poljubljanje ter se osredotočita na to, kar čutita med seksom. S pomočjo tega se lahko "ženske hitreje vzburijo in dosežejo orgazem, saj imajo občutek, da je njihov odnos s partnerjem bolj zaupljiv," zaključuje dr. Millheiserjeva.

Po predlogi Jessice Migala 

Gif: Giphy.com

Preberi še: TO si moški v resnici želi med ORALNIM seksom (pa ti nikoli ne bo priznal na glas)

Priporočamo tudi: TO je NAJTEŽJI položaj pri seksu (pa vidva, bi zmogla? 😏) #OstajamDoma