"TO stvar si moški želimo veliko bolj od seksa" (čudovit zapis moškega)

"In po naključju je to ravno tista stvar, ki jo ženske le s težavo dajejo," pravi.

"TO stvar si moški želimo veliko bolj od seksa" (čudovit zapis moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 3. 2020

Kolikokrat smo že slišali stavek "Vse, kar si moški želijo, je seks"? Ko sem jih imel 17, sem bil prepričan, da je to res. Pri 37 pa sem v to vendarle začel dvomiti. In zdaj, ko sem star 73, vem, da ni res.

Ne razumite me narobe, seks je lahko čudovit ne glede na leta, a obstaja nekaj veliko bolj pomembnega. Gre za stvar, ki jo le redki moški priznajo, ženske pa s težavo dajejo.

V mladosti sem se naučil, da želeti seks pomeni biti moški. Spomnim se, kako sem v srednji šoli slučajno slišal punco, ki mi je bila všeč, govoriti o fantu, ki sva ga oba poznala. Ni se pritoževala nad tem, da je preokupiran s seksom, ampak da "do nje ni pristopil kot drugi fantje." Nato je svoji prijateljici povedala, da "ni ravno najbolj možat."

Sporočilo je bilo jasno: 'pravi moški' si želijo seks in če tega punci ne daš vedeti, nisi pravi moški.

Ta zgodnja lekcija je skozi leta zmeraj dobivala potrditev: želeti seks ves čas je za mnoge znak moškosti. Bolje je, da te nekdo vedno znova zavrne in izpadeš bedak, ki je totalno preokupiran s seksom, kot pa, da te vidi kot 'manj možatega'.

Kaj torej moški želijo bolj kot seks? Vsi smo že slišali, da se ženske morajo počutiti ljubljeno, da bi seksale, pri moških pa je ravno obratno: morajo seksati, da bi se počutili ljubljene. Poglejmo torej nekoliko globje v to, česa so moški pravzaprav deležni, ko dobijo seks.

Seveda gre pri tem za fizičen užitek, a vendar obstaja ena globja potreba od zadovoljstva. Jaz temu pravim potreba po varnem pristanišču oziroma zavetju.

Svet moških je svet tekmovanja. Na najbolj osnovni ravni samci tekmujejo z drugimi samci, da bi prišli do najbolj zaželene samice. Nato se samice odločijo, katere samce bodo sprejele.

Do trenutka, ko postanemo odrasli, smo že močno izkusili svet tekmovanja in zavrnitve. Zato stremimo k tistemu varnemu zavetju, kjer se nam ni potrebno prav nič pretvarjati, da bi bili izbrani. Iščemo nekoga, ki nas vidi takšne, kot smo, in si nas kljub vsem pomanjkljivostim želi. Nekoga, ki bi nas objel, se nas dotaknil.

Se dotaknil ne samo našega telesa, ampak tudi srca in duše.

'Zmeraj želeti seks' je del moške osebnosti, ki jo nosimo, da pokažemo svojo moškost. Kar pa si v resnici želimo, je varen pristan, kamor se lahko umaknemo, se sprostimo, kjer je za nas poskrbljeno. Priznanje teh potreb v nas vzbudi občutek, kot bi bili še zmeraj fantje, ne močni moški.

Najbolje je biti možat z vsem našim seksualnim poželenjem, nato pa se lahko enkrat, ko nas ženska sprejme vase, sprostimo; smo takšni, kakršni smo, in prežeti z ljubeznijo. To je tisto skrito hrepenenje, ki se prebudi v nas, ko seksamo.

Ena stvar, ki mi je še posebej všeč, je ležanje v naročju moje žene Carlin, medtem ko me boža po laseh. To je ta čudovit, varen pristan. Ni mi potrebno seksati, da bi imel to potrebo potešeno. Le vprašati moram za to. Tukaj se počutim sprejetega. Ni se mi treba dokazovati. Pripravljen moram biti le pokazati svojo ranljivost.

In tako, kot je moškim včasih težko vprašati po teh dotikih, varnosti, tako je ženskam pogosto težko dati to vrsto intimnosti.

Moški potrebujejo veliko časa in zrelosti, da si priznajo, da potrebujejo varno zavetje, kjer so lahko sprejeti in negovani s strani ženske. Potrebno je veliko poguma, da svoji ženski dajo vedeti, da si morda želijo seksa, a še pomembnejša je potreba po varnosti, ljubezni in skrbi.

Zavedanje, da je lahko to, da sam sebi dopustiš biti ranljiv kot otrok, najbolj možata stvar, ki jo lahko moški naredi, zahteva posebno raven modrosti.

A tudi ženska mora po drugi strani biti dovolj odprta do moške ranljivosti. Mora biti samozavestna, mora se imeti rada, da lahko sprejme dejstvo, da nekomu predstavlja varno zavetje. Prav tako mora imeti moč, da samo sebe zaščiti, ko se sram njenega partnerja zaradi ranljivosti spremeni v tesnobo, jezo in depresijo.

Tako moškemu kot ženski ni lahko sprejeti teh tveganj, a vendar je vredno, saj sta na koncu oba poplačana z globoko ljubeznijo in intimnostjo do konca življenja.

Po zapisu Jeda Diamonda

Preberi še: Obstaja EN zelo zgovoren pokazatelj, da se je ZALJUBIL vate!

Priporočamo tudi: Ljudem z močnejšo postavo najbolj paše seksati TAKO (razkriva strokovnjakinja!)