Ne verjemi vsemu, kar vidiš na spletu! Slike živali, ki se vračajo v mesta so FAKE

Mislimo na labode in delfine iz Benetk ter pijane slone iz Kitajske. 🤔

Ne verjemi vsemu, kar vidiš na spletu! Slike živali, ki se vračajo v mesta so FAKE (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2020

Kljub temu, da se trenutno cel svet ukvarja zgolj s koronavirusom, so splet te dni  obkrožile tudi bolj vesele novice! 

Božanske slike divjih labodov in delfinov, ki se vračajo v beneške kanale in slonov, ki divjajo skozi prazne kitajske vasi, so ljudem vlile kanček upanja.

Socialna omrežja je preplavilo navdušenje in tudi olajšanje, da se v tem času dogaja tudi nekaj pozitivnega in se še pred kratkim skrivajoče se živali vračajo nazaj v svet, ki je obstal.

A žal so se hitro izkazale za napačne. 

Preberi še:

National Geographic namreč razkriva, da labodi v Benetkah niso nič nenavadnega, še posebej pa ne na majhnem otočku po imenu Burano, kjer so omenjene slike tudi posnete. 

"Beneški" delfini so pravzaprav posneti na Sardiniji, sloni iz kitajske vasice, ki bi naj po poročanjih povzročili čisto razdejanje, se ga celo napili in nato obležali na polju čaja, pa so čisti "fake news".

Na določenih predelih Kitajske se namreč z vdori slonov soočajo že leta, kar se je pred kratkim tudi v resnici zgodilo, a viralne slike niso slike teh kitajskih slonov, vsekakor pa se ga živali niso napile in opite obležale.

Poglej si posnetke, ki so se izkazali za popolnoma napačna poročanja:

#1 Delfini v "Benetkah"

#2 Labodi "spet" plavajo po kanalih

#3 "Opiti" sloni na Kitajskem

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well isn’t this the cutest thing ever!! Elephants are one of my favourite animals, now I know why, they love their wine just like me So since this covid_19 started and everyone is self isolating I’m shocked to say I haven’t had any wine or alcohol !! sayyyy whattt I’ve been following my macros precisely and if I have to put in wine as calories I am going to be one hangry woman, I’ve never had such an appetite in my life, upto 1840 calories right now which is a lot for me but it’s working, I’m metabolizing my food, and I’m constantly hungry. Trying to get some weight gain to happen in the next little while so we will see. Have a great day and have a wine for me today ~ ~ #thursdaythoughts #morningfunny #socute #loveelephants #drunkenelephants #winelovers #covid_19 #lovethis #passedout #sweet #elephantlove #mymacros #weightgain #makinglightofthesituation #drunkenstupor #winearecarbs #toohungry

A post shared by Mandy Sergnese (@muscleupmandy) on

Kako pa sploh pride do takšnih lažnih objav?

Še posebej v kriznih časih ljudje potrebujemo upanje, precej bolj smo čustveni in naša želja po dobrih novicah je gromozanska. Psihologi pa so že nekaj let nazaj dokazali, da nas pozitivne objave, v katerih nastopajo živali, spravijo v boljšo voljo in nas (vsaj za nekaj trenutkov) potolažijo.

No, dobre novice v teh trenutkih resnično potrebujemo, a le če so resnične! 🥺 Se strinjaš?

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: O, ne! Slovenska VPLIVNICA okužena s KORONAVIRUSOM (poglej njeno video-izpoved!)

Priporočamo tudi: Denar iz NASLONJAČA: 8 načinov, kako ZASLUŽITI preko spleta (legalno!) #OstajamDoma