Denar iz NASLONJAČA: 8 načinov, kako ZASLUŽITI preko spleta (legalno!) #OstajamDoma

Zakaj ne bi karantene izkoristila za dodaten zaslužek? 🤩

Denar iz NASLONJAČA: 8 načinov, kako ZASLUŽITI preko spleta (legalno!) #OstajamDoma (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2020

Potrebovala boš zgolj prenosni računalnik in PayPal! 

Če te dni preživljaš doma in si že zdavnaj pogledala vse Netflix serije, je čas za nekaj produktivnejšega. Delo od doma si lahko priskrbiš tudi sama, Cosmo dekleta pa imamo zate kar 8 načinov, kako! 💪

#1 Rešuj spletne ankete

Gre za najbolj enostaven način zaslužka na spletu. Za to delo ne potrebuješ nobenih izkušenj ali posebnih veščin, reševanje poteka zelo hitro in je lahko precej zabavno. 

TUKAJ lahko najdeš kar 22 spletnih strani, kjer lahko opravljaš delo profesionalne reševalke anket.

Teme anket so zelo raznovrstne, preden začneš z reševanjem, pa si podrobno preberi pogoje, ki jih moraš doseči, da prejmeš plačilo.

#2 Prispevaj 'stock' fotografije

Če uživaš v fotografiji in prej enostavno nisi imela časa fotografije urediti, kaj šele naložiti na splet, je karantena popolna priložnost zate. S svojimi fotografskimi sposobnostmi lahko namreč tudi kaj zaslužiš.

Naloži jih na spletne strani, kot je Shutterstock in vsakič, ko si bo kdo tvojo fotografijo "izposodil", boš prejela določen % od prenosa. Preveri še spletni strani Stocksy in Alamy.

Preberi še:

#3 Spletno prevajaj

Če ti tuji jeziki ležijo, je spletno prevajanje besedil in jezikovno urejanje kot naročeno zate.

Čas, ki ga temu želiš nameniti, si razporejaš popolnoma sama, plačilo pa običajno dobiš enkrat na teden.

Unbabel in FairLingo sta le eni izmed mnogih spletnih strani, ki ponujajo veliko možnosti za tvoje prevajalske sposobnosti.

#4 Postani spletna inštruktorica

Ker se trenutno večina slovenskih otrok šola od doma, je pomanjkanje dodatnih obšolskih inštrukcij seveda veliko.

Če sama obvladaš matematiko, fiziko, angleščino ali kaj drugega iz šolskega učnega programa, nikar ne oklevaj! Enostavno objavi oglas na svojih socialnih omrežjih in prosi prijateljice, za katere veš, da imajo med svojimi prijatelji veliko staršev, da tvojo objavo delijo.

#5 Napiši e-knjigo

V kolikor uživaš v pisanju, je trenutno odlična priložnost, da na plan spustiš pisateljico, ki se skriva v tebi. Zagotovo si že slišala za Amazonov Kindle, kjer lahko čisto vsak objavi e-knjigo in postane certificiran pisatelj ali pisateljica. 

Tematika tvoje knjige ni važna, izbereš si jo sama, avtorske pravice ostanejo tebi, Amazon pa si od tvojega zaslužka vzame 30%.

#6 Pripravi spletno predavanje

Izobraževanje preko spleta je trenutno izjemno priljubljeno, zakaj torej ne bi tega dejstva izkoristila sebi v prid in še sama pripravila poučno predavanje? Spletni uporabniki se bodo tako od tebe lahko učili veščin, v katerih si prava mojstrica.

Kot predavateljica se pridruži spletnim stranem Skillshare, Kajabi ali Teachable, in izkoristi svoj potencial na polno.

#7 Postani "freelancerka"

Če obvladaš grafično oblikovanje, urejanje socialnih omrežjih ali z lahkoto montiraš video posnetke, se prijavi na spletne strani za freelancerje in dodatno zasluži.

Priporočamo ti spletni strani People Per Hour in Fiverr,kjer je na voljo ogromno zanimivih strank s krasnimi projekti.

#8 Motiviraj ostale

Če v krogu svojih prijateljic veljaš za tisto najbolj pozitivno osebo, ki vedno motivira vse ostale, je morda čas, da te tvoje lastnosti spoznajo še ostali, ki to sedaj nujno potrebujejo. 

Svoje veščine in znanja lahko predstaviš kar na socialnih omrežjih in na Youtube, pomagaš pa si lahko tudi s spletno stranjo Openclassrooms.

Veselo na delo! 💪

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Ena beseda: NOGAVICE. Vsepovsod." (+14 moških navad, ki jezijo VSE ženske!)

Priporočamo tudi: Uau! TOLIKO donacij je Inja Zalta zbrala v samo 2 dneh