Imaš težave z rdečico? TALE lepotni izdelek je naši novinarki REŠIL življenje!

Naša spletna novinarka ti razkriva izdelek, ki je rešil njene težave z rdečico!

Imaš težave z rdečico? TALE lepotni izdelek je naši novinarki REŠIL življenje! (foto: Profimedia) Profimedia
19. 12. 2019

Od nekdaj obožujem kozmetiko - vse od negovalnih do lepotilnih izdelkov. V času gimnazije sem po šoli najraje zavila v drogerijo, občudovala vse krasne embalaže in vonje ter si občasno privoščila kaj novega.

Imela sem veliko srečo, saj me je blogerska pot hitro pripeljala do tega, da sem nove produkte najljubših znamk preizkušala med prvimi. V zadnjih nekaj letih sem tako preizkusila ogromno izdelkov, nekateri pa so moji koži naredili več škode kot koristi.

Mtv Hitchuation GIF by Jersey Shore Family Vacation

"Rdeča lička, to je zdravo kmečko dekle," sem poslušala ...

... medtem ko sem si obupano želela, da tega ne bi slišala *nikoli* več. Poleg tega, da v neprijetnih situacijah (in ob simpatičnih fantih) zelo hitro zardim, je moja koža zelo občutljiva tudi na zunanje vplive, vremenske razmere ter izdelke, ki jih nanjo nanašam. 

Po nasvet, kako ravnati z mojo kožo, sem se letos obrnila na Ines iz Fem, ki je napisala tudi nekaj krasnih kolumn za Cosmopolitan.

"Nataša, tvoja rdečica je lahko znak zgodnje rosacee." Kako prosim? Če pa takooo lepo skrbim za kožo. Japajade.

Velika težava nas, ki se bojujemo z rdečico, so parfumirani izdelki, ki kožo še dodatno iritirajo. Med mojo takratno rutino je bilo takih vsaj polovica. Poleg tega sem svojo povrhnjico še redno mrcvarila s takimi in drugačnimi pilingi, ki s svojo agresivnostjo seveda niso najboljša izbira za že tako občutljivo kožo.

Kaj torej sploh lahko uporabljam?

Prvo priporočilo za nov nakup je bil Niacinamid znamke The Ordinary. Steklenička, ki izgleda kot iz kemijskega laboratorija in sestavine, ki sem jih nazadnje res slišala pri pouku kemije, so me najprej malo prestrašile. 

Vseeno sem se opogumila, poguglala izdelek (v strahu, da bom spet prekoračila limit zavoljo lepotnih izdelkov), a se hitro pomirila. Steklenička tega lepotnega čudeža namreč stane nekje med 5 in 8€, odvisno od spletne strani.

Zakaj mu pravim lepotni čudež?

V prvem tednu uporabe sem na koži opazila občutno zmanjšanje rdečice, ki me je prej spremljala vsak dan. Danes me samo ob nekaterih neprijetnih situacijah in neuspešnih poskusih flirtanja. Za neuspeh slednjega krivim rdečico. 😂

S tem izdelkom pa se nisem rešila zgolj rdečice. Veš tisti zoprn občutek, ko se ti večer pred pomembnim dogodkom pojavi mozolj sredi čela ali pa PMS poskrbi za zabavo na obrazu?

Ja, vem, da ga poznaš.

Niacinamid sama preventivno uporabljam dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer, še posebej na problematičnih predelih in kjer se pojavijo nadležne rdeče pikice. Zjutraj teh tegob ne poznam več, saj niacinamid med spanjem opravi svojo nalogo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Mernik ❤️ (@natashamernik) on

To je izdelek, ki ga ne nameravam zamenjati in ga priporočam vsem prijateljicam. In kje ga najdeš? Najcenejšo opcijo sama kupujem preko spletne strani beautybay, nedavno ga je v ponudbo vključil ASOS, od slovenskih spletnih strani pa ti ga na dom dostavijo s Superskina

Fotografije: Osebni arhiv, Promocijsko gradivo, GIPHY

Preberi še: 5 ženstvenih spetih PRIČESK, ki si jih lahko narediš tudi sama (popolno za december)
Priporočamo tudiTo je najbolj priljubljena manikira tega leta (decembra bo NADOMESTILA bleščičaste lake)