V čem je finta ... vodic za obraz? (Lepotna kolumnistka Ines Šercelj)

Človek iz vode žal ne zna narediti vina, lahko pa naredi negovalno vodico za obraz. Angleži jim pravijo 'mist', pri nas pogosto slišimo besedo meglica, zavoljo debate pa jim tokrat recimo kar vodice. Navsezadnje jih večina v glavnini vsebuje prav vodo. Termalno ali pa kar običajen H₂O. Najlažje jih boš prepoznala po tem, da jih najdeš v praktični obliko spreja.

V čem je finta ... vodic za obraz? (Lepotna kolumnistka Ines Šercelj) (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
23. 6. 2019

Voda in kaj še?

Lahko bi rekli, da so vodice za obraz izboljšana različica termalne vode z dodatkom najrazličnejših sestavin, namenjenih specifični problematiki oziroma želji kože. Dodatek aloe vere bo nase vezal vlago, cink bo opravil z mozoljčki, vrtnica pa bo kožo pomirila. Vse je odvisno od tega, kakšen rezultat pričakuješ ali zakaj si jo kupila. Večina se jih osredotoča na vlaženje, saj z njimi najhitreje in najbolje osvežiš kožo sredi dneva.

Ali jih potrebujem?

Najbolj prijajo suhi, žejni in razdraženi koži. Po kosilu verjetno ne boš ponovno nanašala vlažilne kreme, sploh pa ne čez ličila. Vodica za obraz je torej najelegantnejša rešitev, ko koži hočeš priskrbeti malce dodatne vlage in drugih učinkovin.

Vodico lahko uporabljaš namesto svojega običajnega tonerja, za fiksiranje ličil ali pa skozi dan, ko ugotoviš, da je tvoja koža postala suha. Povzročajo jo močno klimatizirani prostori (pisarne), pozimi pa centralno ogrevanje.

Naš zvesti lepotni asistent pa so tudi poleti, saj lahko z njimi osvežimo rahlo uvelo kožo, ne da bi posegali v stanje pudra. Koža je po uporabi res sijoča.

Kako do super sijaja?

Pogosto se zgodi, da je koža po celem dnevu sedenja v pisarni lepljiva in v naših očeh grozna, še posebej v poletni vročini, ko zrak dobesedno stoji pri miru. V roke vzemi papirnat robček, z njim rahlo popivnaj kožo, zapri oči in jo nato poprši z vodico za obraz.

Dobila bo popolnoma svež sijaj, poleg tega pa bodo zaradi blagodejne aromaterapije pomirjeni tudi tvoji možgančki. Pozorna bodi le, da ne izbereš navadne vode iz pipe, ki kože žal ne bo navlažila.

Za minuto se ti bo morda zdelo, da je tvoja koža super odžejana, kaj hitro pa se bo občutek zategovanja vrnil. V tem primeru izbrana vodica ni primerna zate. Ko kupuješ, vedno preglej sestavine in razmisli, kaj točno si želiš.

Se s kožo ne razumeta najbolje in bi želela pomoč pri izbiri pravilne kozmetike? Strokovnjaki portala Fem Plus ti lahko pomagajo! Klikni tukaj -> www.femplus.si