Kupuješ šampon in balzam v KOMPLETU? Frizerji razkrivajo, da počneš velikansko NAPAKO

Si vedela, da je prav to razlog, zakaj tvoji lasje po umivanju nikooooli niso videti kot takrat, ko prideš od frizerja? 🤯

Kupuješ šampon in balzam v KOMPLETU? Frizerji razkrivajo, da počneš velikansko NAPAKO (foto: Profimedia) Profimedia
13. 3. 2023

Veš tisto, ko prideš od frizerja in so tvoji lasje polni volumna in življenja? Tvoja pričeska naravnost sije in čisto vsak las je na svojem mestu.

Pa vendar tega videza nikakor ne moraš poustvariti doma, ne glede na ves tvoj trud in skrbno nego.

V nadaljevanju bomo s tabo delile hiter nasvet, na katerega prisegajo nešteti strokovnjaki iz panoge, a ga morda še nisi poskusila doma.

Skrivnost leži v tem, da svoj balzam in šampon kupuješ posebej in ne nujno od iste znamke.

Šampona in balzama ne kupuj izključno v paketih. Za razliko od usklajevanja vadbe, ujemanje ni vedno boljše, ko gre za nego las.

Namesto tega "kupuj šampon na podlagi tega, kar potrebuje tvoje lasišče in korenine, ter balzam glede na to, kaj potrebujejo vaše konice," pravi mbg frizerka iz New Yorka MariLynne Cosmillo, ustanoviteljica profesionalne potrošniške linije za nego las HOURS.

Če dobro pomisliš, je to povsem logično: če so tvoje korenine ravne, boš potrebovala lažji šampon za večji volumen.

Če so tvoje konice suhe, boš potrebovala težji, vlažilni balzam itd.

Tvoje korenine in konice niso vedno enake in temu mora slediti tudi nega las.

"Priporočam, da imaš več kot en komplet izdelkov za umivanje, ki ti lahko pomagajo zadovoljiti potrebe tvojih las, ki se spreminjajo z vremenom in našim življenjskim stilom," pravi.

Kot splošno pravilo: imej en šampon in balzam za globoko hidratacijo ter en šampon in balzam za večji volumen.

Lahko pa zamenjaš svoj vlažilni balzam za masko za lase.

Maske so ponavadi nekoliko težje od standardnega balzama, zato jih uporabljaj samo v dneh, ko iščeš hidracijo, ne nujno veliko volumna.

Čeprav je morda enostavno dobiti isto vrsto šampona in balzama (navsezadnje sta pogosto v paru), to ni vedno tisto, kar tvoji lasje potrebujejo.

Namesto tega prilagodi svoj šampon potrebam svojih korenin in lasišča ter izberi balzam, ki najbolje ustreza tvoji dolžini in konicam, poroča mbg

Preberi še: Po družabnih omrežjih se je razširil NEVAREN lepotni filter z grozljivimi posledicami

Priporočamo tudi: Eleganten, izboljšan, trajnosten in v še boljši steklenički: spoznaj novi Lancôme Teint Idole Ultra Wear