Po družabnih omrežjih se je razširil NEVAREN lepotni filter z grozljivimi posledicami

Če ga tudi sama uporabljaš, raje takoj prenehaj. 😳

Po družabnih omrežjih se je razširil NEVAREN lepotni filter z grozljivimi posledicami (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2023

Če redno spremljaš družbeno omrežje TikTok si prav zagotovo na njem že zasledila ti. lepotne filtre, ki komaj opazno spremenijo tvoj obraz.

Novi TikTok lepotni filter "drzni glamur", ki brezhibno nanaša ličila in oblikovalske učinke na obraze uporabnikov, je impresiven – vendar se mnogi gledalci počutijo vznemirjeni, kako "grozljivo realistične" so videti subtilne izboljšave obraza.

Poleg dodajanja lahkega ličila na obraz osebe, filter prilagodi strukturo kosti, zgladi kožo in poveča ustnice.

Na ta način naredi tvoj obraz bolj privlačen in prilagojen trenutnim lepotnim standardom.

Filter, ki je bil samo ta teden uporabljen že milijonkrat, so primerjali z drugimi aplikacijami za urejanje, ki so povezane z ustvarjanjem nerealnih standardov lepote med mladimi ženskami.

Vzrok za to pa je poročanje številnih uporabnic, ki so na spletu delile svoje občutke o uporabi tega filtra. 

Številne so bile šokirane, kako subtilno "polepša" njihov obraz in jih popolnoma spremeni, vendar so poročale tudi o padcu samozavesti in nezadovoljstvu s svojim pravim videzom, potem ko so odstranile filter.

Zavestno vemo, da je to samo iluzija. To je samo filter. Ni resnično.

Toda to ne spremeni načina, kako naše misli obdelujejo videnje naših filtriranih obrazov, niti ne spremeni zelo resničnega vpliva, ki ga imajo na našo samopodobo.

"Vsekakor vidim novo temo za pomisleke glede telesne dismorfije," je za InStyle povedala dr. Josie Howard, certificirana psihiatrinja, ki je specializirana za psihodermatologijo.

"Ljudje začnejo od sebe pričakovati, da bodo videti kot njihov filtrirani jaz, in lahko postanejo obsedeni z doseganjem tega v resničnem svetu, kar jih pusti depresivne, zaskrbljene, osamljene in razočarane."

Številni strokovnjaki ravno zaradi tega razloga množično svarijo pred uporabo lepotnih filtrov in pozivajo k cenjenju lastnega obraza in telesa prav takšnega kot je!

@joannajkenny DON’T USE THIS FILTER ⚠️ This is the viral filter everyone is using rn. Tell me honestly, have you ever not shown up irl because of how you’ve misrepresented yourself on social media? If so, you’re not alone ❤️‍🩹 You deserve to live a full and happy life without worrying about how you look doing it 💅 #poresnotflaws #boldglamour #beautystandards #beautystandardsarefake #bodyimagemovement #bodyimagehealing #joannakenny #toxicbeautystandards #skinconfidence #skinconfident #nofilterchallenge #fyp2023 ♬ original sound - made by Jo

Preberi še: TA pričeska je prava optična ILUZIJA, s katero bodo tvoji lasje videti fuuul daljši

Priporočamo tudi: Si 'likaš' lase? Strokovnjak razkriva, kako POGOSTO lahko to počneš, ne da bi si jih POŠKODOVALA