Lejla Škobić

Vztrajna, empatična, neustrašna

Študentka ekonomije

23 let, Sevnica/Ljubljana

“Če bi lahko sama sestavila svoj pregovor, po katerem se ravnam v življenju, bi to bil: Če bi sebe primerjali z vesoljem v proporciji svoje roke, bi bili še manjši kot ena samcata pega. Zato ne bo nič narobe, če boš kdaj naredil kakšno napako.”

Moji najbližji prijatelji bi me opisali kot:

Introvertiran ekstrovert, saj odprem in pokažem svojo osebnost šele takrat, ko sem v svojem majhnem mehurčku, v katerem mi je udobno in se počutim varno. Nekaj drugih pridevnikov, ki so jih moji prijatelji našteli pa so: spontana, adventuristična, pozitivna, delovna, znam prevzeti pobudo in vodstvo, načelna, 'brihtna' in včasih smešna.

Navdih najdem v:

Umetnosti. Pa naj bo to umetnost v kakršni koli podobi. Rada poslušam glasbo, odidem v galerijo, preberem angleški roman, ali pa celo knjigo poezije. Umetnost mi od malih nog daje navdih, da tudi sama ustvarjam in spodbujam svojo kreativnost. Poleg umetnosti pa me vsak dan navdihuje tudi moja mami. Sama želim v prihodnosti postati vse, kar je ona danes.

Moj skriti talent, ki še čaka, da ugleda luč sveta:

Snemanje tiktokov. (Smeh) Drugače pa sem nekaj mesecev nazaj začela s kvačkanjem, vendar je ta talent zaenkrat še v fazi 'piljenja'. Dobra sem tudi v kuhanju mediteranske hrane in kombiniranju okusov, ter v peki določenih dobrot - moja najboljša uspešnica je trenutno bananin kruh z borovnicami. No, v kratkem se sicer ne bom prijavljala v masterchef, saj mi kuhanje pod časovnim pritiskom ne ugaja.

Projekt, na katerega sem najbolj ponosna:

Erasmus izmenjava na Finskem v prejšnjem semestru (poleg prijave na Hud Job, seveda). Menim, da je to ena najboljših izkušenj v mojem življenju, saj me je življenje na Finskem pripravilo do tega, da sem postala še bolj samostojna, predvsem pa samozavestna. Tam so mi predali bolj praktično znanje, katerega uporabljam še danes. Zaradi te pridobljene samozavesti sem se sedaj tudi prijavila na pripravništvo Hud Job. Mislim, da mi brez te izkušnje to ne bi uspelo. Ponosna sem nase, da sem 4 mesece samostojno bivala na drugi strani Evrope in pridno pridobivala novo znanje, medtem ko sem odkrivala nove kotičke sveta.

Jaz, digitalka:

Mislim, da so družbeni mediji konkretno prišli v moje življenje okrog 16. leta. Takrat je bil najbolj popularen Snapchat. Od takrat so družbena omrežja del mojega vsakdana. Imam ogromno prijateljev in bližnjih, ki ne živijo v Sloveniji, zato so družbena omrežja in druge aplikacije ključne za to, da ohranjam avtentičen stik z njimi. Družbena omrežja so pomembna tudi za to, ker mi kot pokazatelj aktualnih trendov omogočajo v pogled v dogajanje po svetu. Sama jih velikokrat uporabim tudi za modno inspiracijo.

Moj TikTok svet:

Tiktok sem si prenesla leta 2019. Skozi štiri leta uporabe sem spoznala že večino trendov in se nasmejala večini šal. Tiktok mi v tem času predstavlja zabavno distrakcijo, kjer iščem različne navdihe in nasvete od drugih uporabnikov. Ker pa sem študentka ekonomije in mi je trženje področje ekonomije, ki me najbol zanima, mi tiktok predstavlja tudi ogromno priložnost na področju marketinga. Vsakodnevno moje misli zapadjo v oglaševanje in različne poslovne priložnosti, ki so skrite v ozadju te platforme.

Najbolj sem kreativna, ko:

Sem v svojem mehurčku, sama, s slušalkami, ki zadušijo hrup okolice. Ko sem v svojem svetu in se mi odprejo kreativni tokovi, se me težko ustavi. Ideje hitijo na dan, včasih še prehitro, da bi jih kam zapisala. Pravijo, da imaš grdo pisavo, ko tvoja roka ne dohiteva tvojih misli. Moji zapiski idej izpred par let, ko sem jih zapisovala še ročno, bi to zagotovo potrdili.

Dragi Hud Job:

Hvala za priložnost. Upam, da mi boš v prihajajočih treh mesecih postavil ogromno izzivov, ki jih bom s pomočjo čudovitih mentoric premagovala, z njimi pridobila neprecenljive izkušnje ter popotnico za življenje. Definitivno pa te ne bom nikoli pozabila.

Sledi mi: l_skobic

Projekt podpirajo: