Katarina Gregorič Zuccato

Pozitivna, energična, srčna

Študentka prava

23 let, Ljubljana

“Če že ne bo željenega cilja, bo pa vsaj dobra zgodba. Upaj si.”

Moji najbližji prijatelji bi me opisali kot:

Prijateljicam in prijateljem sem postavila vprašanje in bila zasuta s tako lepimi sporočili, da se mi je še cel dan smejalo. Zagotovo je izstopal tale: Imaš ljubek element, ki ti je prirojen, in ki se kaže v vsem česar se lotiš, po drugi strani pa si samoiniciativna in trdna glede svojih prepričanj ter odločitev. Kot prisrčna majhna puhasta bela muca z mašnico, ki pa lahko zapiha vate, če se preveč hecaš z njo. Drugi opis pa je krajši, in sicer: Katarina, ti si Disney princeska.

Navdih najdem v:

Vsem možnem! Velikokrat v zgodbah, ki mi jih pripovedujejo prijateljii ali v vsakdanjih rečeh, ki jih vidim na ulici. Seveda pa ne morem iz svoje kože in ogromno inspiracije najdem na Pinterestu, TikToku in Instagramu.

Moj skriti talent, ki še čaka, da ugleda luč sveta:

Kakšnega hudo skritega talenta nimam, morda pa je ta, ki se najmanj časa nastavlja luči sveta, moje ustvarjanje z glino, da sem kar dobra hribolazka in pisateljica.

Projekt, na katerega sem najbolj ponosna:

Moji domači bi se križali (in verjetno še kdo drug), ampak sama sem najbolj ponosna na nedavno odločitev, da pravni študij obesim na klin in se začnem posvečati stvarem, ki me zares zanimajo. Posledično je iz tega zrastla odločitev, da se prijavim na Hud Job pripravništvo. Če se ne bi opogumila in še vedno (nezadovoljna) vztrajala na pravni fakulteti, me verjetno ne bi bilo med pripravnicami.

Jaz, digitalka:

Lahko bi rekli, da sem odraščala z digitalnimi mediji in bila priča vsem njihovim spremembam. Družbena omrežja so me od nekdaj privlačila - že kot najstnica sem si želela početi nekaj v povezavi z njimi, nato pa je moje življenje za nekaj let ubralo drugačno pot. Pa tudi mediji, še posebej revije in specifično Cosmopolitan, so vplivali na moje odraščanje. V živo se spomnim, kako sem si že pri trinajstih prvič kupila Cosmopolitan. Z dedkom in babico sem vsak konec tedna hodila v trgovino Spar in med čakanjem v vrsti občudovala bleščeče platnice lično razstavljenih revij. Preden sem si ga lahko kupila sama, sem za nakup neštetokrat prosila babico, ki pa je mojo prošnjo vztrajno zavračala, češ, da je to izguba denarja. Prvič sem si kupila neko septembrsko številko in čeprav je moja babica zavijala oči nad mojim nakupom, sem bila tako srečna, da njenega neodobravnja skoraj nisem zaznala.

Moj TikTok svet:

Zame je TikTok sprva predstavljal nekakšen pobeg iz resničnega življenja, s katerim nisem bila zadovoljna. Nanj sem objavljala videe s tematiko, ki me je zanimala. Bil je nekakšen kotiček, v katerem sem bila lahko tisto, kar sem si želela biti, pa tega nisem zares upala pograbiti, ker me je bilo strah. Poenostavljeno, na TikToku sem znova našla samo sebe (pa naj se to sliši še tako osladno) in zdaj tam izredno rada delim predvsem modne delčke svojega življenja. V bodoče bi želela s svojimi sledilci deliti tudi kakšno bolj osebno zgodbo.

Najbolj sem kreativna, ko:

V službi, v sodniški pisarni, ko delam nekaj dolgočasnega. Takrat imam v glavi nešteto idej, kakšen tiktok bi lahko posnela, kakšen prikupen izdelek iz gline bi lahko naredila, kakšen stajling bi lahko skombinirala, … Rada pa sem tudi plesno ustvarjalna, saj me ta šport spremlja že od malih nog.

Dragi Hud Job:

Ko bi vsaj lahko vedel, kako zelo se te veselim!

Sledi mi: zuccato.jpg

Projekt podpirajo: