2021 Promocijsko sporočilo

TAKO ti tvoj kuža vsak dan pokaže, da te ima rad (kakooo lepo!)

6. 6. 2021
TAKO ti tvoj kuža vsak dan pokaže, da te ima rad (kakooo lepo!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če se tvoj kuža stiska ob tebe, ti nosi igrače in liže po obrazu, ti želi nekaj sporočiti. Kaj? Preveri v članku! 👇

Če si lastnica kužka, si nanj zagotovo močno navezana. Pa si se kdaj vprašala, koliko ti pomeniš njemu?

Misli ljubljenčkov se na žalost ne da prebrati, vendar nam s svojo telesno govorico povedo več, kot si lahko misliš. Ljubezni nam ne izkazujejo ''po človeško'' z objemi in lepimi besedami, saj imajo svojevrstno (neverbalno) komunikacijo in nam z različnimi znaki pokažejo, kako radi nas imajo.

... če kuža strmi naravnost v tvoje oči. 

To naj bi po mnenju strokovnjakov pomenilo ''objemanje z očmi'', saj se takrat pri psu izloča hormon, ki pomaga psičkam pri navezavi na mladičke. Pri tem je vredno omeniti, da psom neposredni očesni stik drugače povzroča nelagodje.

... če kuža zazeha takrat kot ti.

Ne boš verjela, a tudi pri psih je zehanje nalezljivo! Raziskava je namreč pokazala, da pes, ki posnema naše zehanje, to verjetno stori zaradi občutka empatije in močne privrženosti, ki jo čuti do nas.

... če se kuža naslanja nate oziroma se stiska ob tvoje telo.

To lahko pomeni, da ti izraža svojo naklonjenost, te ima rad in ti zaupa. Prav tako panaj bi ljubezen izkazoval s crkljanjem po obroku.

... če kuža želi spati v istem prostoru kot ti.

S tem ti kaže svojo zvestobo in te tretira kot članico svojega krdela. Kjut, ane?! Pa še tako prijetno se je stiskati z njim v postelji.

... če ti kuža prinaša igračke.

Seveda za tem tiči želja po igri in vabljenje k njej, vendar ne gre samo za to. S tem kuža izkazuje tudi pripadnost tvojemu krdelu in ti ponuja svoj največji zaklad, saj si želi, da uživaš toliko, kot uživa on.

... če te kuža liže po obrazu,

Glavni razlog za to je negovanje, gre pa za instinkt, ki se ga naučijo že kot mladički. Z lizanjem pa nam kažejo tudi naklonjenost in ljubezen, ki izhaja iz materinskega čuta, tako da bi res lahko rekli, da nas ''lupčkajo''.

Prepričani smo, da te ima tvoj kuža neizmerno rad.

Ker pa nam kužki svojo naklonjenost izkazujejo na nekoliko drugačne načine, kot si jo izkazujemo ljudje, se moraš temu prilagoditi.

Zavedati se moraš, da psi niso ljubitelji objemanja in to pri njih običajno povzroča nelagodje in utesnjenost, zato bodi pazljiva, na kakšen način svojemu štirinožnemu prijatelju izkazuješ ljubezen, da ne boš dosegla nasprotnega učinka in bo ob tem prijetno obema. 😊

Svojo naklonjenost in ljubezen pa svojemu kužu (ali drugi mali živali) na različne načine lahko izkažeš tudi ti.

Ne glede na to ali imaš doma psa, mačko, kunca, dihurja ali pa katero drugo malo žival zagotovo poznaš radost in veselje, ki jih hišni ljubljenčki prinesejo v vsakdan. A to je tudi velika obveznost in odgovornost. Če zbolijo ali se poškodujejo, lahko hitro nastanejo nepredvideni stroški.

Pred njimi lahko male živali zaščitiš z velikimi zavarovanjem 

Osnovno zavarovanje je zavarovanje stroškov zdravljenja in je vseživljenjsko. To pomeni, da ni zgornje omejitve starosti živali.

Pri Zavarovalnici Triglav lahko izbiraš med tremi zdravstvenimi paketi, ki se razlikujejo v naboru zavarovalnih kritij in višini letnega agregata. Pri sklenitvi zavarovanja se odločiš tudi za višino lastne soudeležbe pri kritju stroškov zdravljenja živali.

Najbolj koristno je zavarovanje kritja stroškov zdravljenja, ki so lahko zelo visoki, tudi več tisoč evrov, svojega kosmatega družinskega člana pa lahko zavaruješ  za primer zavarovanja odgovornosti, za škodo, ki jo povzroči pes (ko ugrizne ali povzroči nesrečo) ali če ga zbije avto. Na voljo sta tudi asistenca, ki organizira in krije stroške prevoza psa do veterinarja, in dodatno zavarovanje, ki krije stroške nastanitve psa v pasjem hotelu, ko si recimo na zdravljenju v bolnišnici.

Več informacij o zavarovanju malih živalu preveri na triglav.si.

Foto: Profimedia

Projekt podpirajo: