Hudičevka v Pradi ali kako se v uredništvu prikažem jaz

13. 4. 2018
Hudičevka v Pradi ali kako se v uredništvu prikažem jaz

Andy samozavestno prikoraka v pisarno Runwaya. Sodelavka Emily se ji posmehuje, Miranda pa Andreo najame, čeprav ni tipična modna poznavalka, a se ji vseeno ne zdi vredno zapomniti njenega imena.

Kadri te filmske klasike in literarne uspešnice se mi kot v kinu predvajajo v mislih, ko 20 minut pred dogovorjeno uro oklevam, ali naj vstopim v stavbo ali ne. 15 minut do dogovorjene ure. Pa saj 15 minut prej ni TAKO prezgodaj (ali pač ?), če pa pridem 2 minuti prej, bo videti, da sem vedno pozna. Sodelavkam lahko še zamolčim moje zgodbe o Las Vegasu na armaturki avta, da sem na obvoznici zavila v Koper namesto Celje in kako spet nisem slišala enega izmed petih ponavljujočih alarmov (ali mi lahko nekdo razloži, kako se pobereš iz postelje že ob prvem zvonjenju in dejansko OSTANEŠ pokonci!?).

Vstopim v stavbo. Pri recepciji že čaka dekle podobne starosti. Aha, to je vrjetno ena izmed izbranih. The Chosen One! Joj, Kristina, če se ne boš sramotila z zamujanjem, potem si lahko tiho tudi z asociacijami na filme in pesmi. No, tako ali tako sem pogrnila že pri naslovu. Release the Kraken!

Receptorka prijazno namigne, da sva obe prišleka z enakim namenom: HUD JOB. Nova sodelavka iztegne desnico. Nervozni nasmehi, predstavitve in moje čebljanje spremljajo najino pot v uredništvo. Kopica kreativcev na računalnikih, vrata pri vratih, smeh in vrata pri vratih.

Končno nasmejan obraz naše urednice in za njo v sobi še eno dekle. 'Jeeeees', še nekdo, ki je brutalno zgoden. V nekaj minutah smo vse posedene, morda malenkost živčne, a opazno navdušene. Mlade in zagnane.

Res smo raznolike, ampak pred kratkim so znanstveniki potrdili, da se nasprotja privlačijo, vendar to ne velja za pare, ampak prijatelje. Hvala, znanost, da mi daješ upanje.

Aja ... in naj odgovorim, ali je na uredništvu Adrie Medie res tako, kot prikazujejo filmi?

Razen nekaj podrobnosti, kot sta obisk tedna mode in spoznavanje sodelavcev ob kosilih in kavici,  je popolnoma drugače. Veliko bolj sproščeno, kreativno in predvsem zabavno. Navsezadnje - v kateri službi ti še rečejo, da gremo čez nekaj dni skupaj na Triglav?

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: