Vse najboljše za 98. rojstni dan v človeških letih! Hov hov!

18. 6. 2017

»Joj dragi, a me res nič ne poznaš? Sem vedela!«

»O hvalabogu, da mi teta ni spet prinesla pletenih nogavic, ki mi jih podarja že tri leta!«

»Sedaj imam pa izgovor, da si kupim tiste čevlje z visoko peto brez slabe vesti!«

»Končno se mi ni treba pretvarjati, da mi je darilo všeč!«

Darilni bon! Nekateri so ga veseli, spet drugi menijo, da so neosebni in znak lenobe. Sama sem bila ena izmed tistih prvih skeptikov, vendar sem si z leti premislila. Le kako je lahko petnajsta šalčka za kavo bolj osebna kot darilni bon? Nasprotno, darilni bon je lahko izziv tvoje izvirnosti. Izvirnost namreč nadomesti številko evrov na bonu.

Kot izziv smo HudJobovke dobile Desetaka, darilni bon CityParka za deset evrov, s katerim smo morale poiskati izvirno darilo na našo prijateljico.

Takoj sem pomislila na prihajajoči 14. rojstni dan moje prijateljice. Ima štiri noge, en moker smrček ter precej neprijeten zadah. Šalo na stran, ima en prelep, košat, mahajoč rep!

Bližal se je namreč 14. rojstni dan naše psičke Feyri, kar v človeških letih pomeni 98. leto življenja! Seveda je bil to več kot dober razlog za praznovanje, lahko pa vam zaupam skrivnost, da jih pasja slavljenka ne izgleda niti 11. Sliši še povsem dobro, sploh, ko je v bližini beseda hrana, na sprehodih je glavna dama, smrči pa glasneje kot naš ati.

Pa ste vedeli koliko pasje hrane lahko človek nakupi za 10 evrov? Veliko, ostalo pa mi je še za rožnato pentljo! V trgovini Spar sem nakupila namreč konzerve, brikete in priboljške za Feyrino rojstnodnevno darilo, brez mačjih igračk pa ni ostala niti naša mačka Tinka. Žal jih na fotografiji ne boste videli, ker je igračo skrila nevede kam.

Feyri je bila darila zelo vesela, sploh, ko ga je lahko pojedla! To kosmato bitje je naš nepogrešljivi družinski član, ki me s svojim mahajočim repom vedno spravi v dobro voljo in pobriše še tako grenko solzo. Upam, da bo naš dom s svojo toplino grela še leta, vse tja do Guinessovega pasjega rekorda (zato ji manjka bojda še 16 let!).

V današnji hitri in nasičeni družbi vsi mislimo, da je večje tudi boljše. Več drame, pompoznosti in denarja pa ne pomeni nujno več pozornosti. Za veselje drugega potrebuješ le malce domišljije in posluha.

Vesela sem, da sem lahko Desetaka porabila izvirno, čemur se gre zahvaliti pestri ponudbi Cityparka, kjer lahko prav vsak poišče nekaj zase, pa naj bo to šopek za prijateljico, spodnje perilo za ljubo osebo ali pasjo hrano za zavetiščne kužke! Citypark je naša stalna postaja z razlogom, saj vse najdemo na enem mestu.

Hvala za branje, hov hov!

 

 

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: