Na pomoč! Ne znam izbrati darila

18. 6. 2017
Na pomoč! Ne znam izbrati darila (foto: Urša Satler, osebni arhiv)
Urša Satler, osebni arhiv

Rojstni dan, diploma, poroka, nova služba, rojstvo otroka, novo stanovanje, božič, novo leto, valentinovo, velika noč, ammm … sem še kaj izpustila? O, saj res! Tukaj je še materinski dan, dan mučenikov, dan žena … in seznam se še nadaljuje. Različne priložnosti, različna darila. Veliko daril in ena izgubljena Tamara, ki ne ve, kaj sploh podariti.

Obožujem proces obdarovanja, pa naj si bo to šopek rož, ki jih podarim sestri, čisto tako, za lepši dan ali pa paket presenečenja za prijateljičin rojstni dan. Obdarovanje v meni zbudi prijetne občutke, saj nekoga s tem dejanjem tudi razveselim. Ampak postopek pred tem, ko darilo izročiš obdarovancu v roke, ni nujno tako prijeten.

Zelo hitro se namreč vse skupaj lahko spremeni v brezglavo 'letanje' po trgovinah, mrzlično iskanje idej po Pinterestu in tono kodiranih sporočil, s katerimi skušaš iz prijateljice izvleči informacije o tem, ali že ima ta lak, ali je že kupila to verižico itd.

Rešitev je zelo preprosta, vendar se je ljudje izogibamo kot hudič križa.

Darilni boni. Za veliko večino ljudi neosebno, neizvirno darilo, ki kaže na to, da obdarovanca, njegovih interesov in želja sploh ne poznaš. Pa vendar ni vse tako črno.

Z darilnim bonom namreč osebi, ki jo obdaruješ, ponudiš možnost, da si kupi nekaj, kar resnično potrebuje oziroma si to želi imeti. Menim, da je to mnogo bolje kot pa, če ji kupiš nogavice in knjigo, ki bo na polici nabirala prah.

Za primer lahko vzamemo darilni bon Desetak. Z njim prijateljici, bratu ali sestrični ponudiš možnost, da svoje darilo izbere v enem izmed štirih večjih nakupovalnih središč v Sloveniji (CityPark, CityCenter, Europark, Center Vič). Možnosti za nakup darila so na ta način neomejene – že samo v CityParku je okoli 125 trgovin, Desetak pa je veljaven v vseh prodajalnah ter gostinskih in storitvenih lokalih (razen tistih, ki so posebej navedeni na spletni strani posameznega centra).

Torej, kaj še čakaš? Doma lahko izdelaš voščilnico (na ta način darilnemu bonu dodaš bolj oseben pridih), notri zapišeš vabilo na druženje in nakupovanje v nakupovalnem središču, zraven dodaš še Desetaka in voila. #šopingtime

Tudi Hudjobovke smo na test postavile svoj nakupovalne veščine in poskusile z Desetakom kupiti darilo za eno osebo, ki nam je blizu. Naj vam povem, da naloga sploh ni bila lahka, ker je bila izbira preprosto prevelika. Na koncu je moja rešilna bilka postala čokoladnica La Chocolate, kjer sem kupila gumijaste bonbone in najbolj simpatične pralineje na svetu. S sladkim paketkom sem presenetila svojega brata, da mu med učenjem ne bi padel 'cukr'.

P.s. Najboljši del izbranega darila? Brat se je odločil, da ga deli z mano. ;)

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem

Projekt podpirajo: