Kako do prelepega Instagrama s HTC U Ultra?

17. 6. 2017

Ja, sem tiste vrste tehnološka babica ki je stara 22 let in ne zna uporabljati Snapchata. Ko ugasnem računalnik, v paniki kličem fanta, da je »crknil«, droni pa so mi španska vas. Ampak tudi tu obstaja upanje! Morda na novem telefonu ne znam oceniti vseh aplikacij ali njegovih zmogljivosti kot to obvlada Maja, zahtevna pa sem pri tipičnih »ženskih« stvareh! Telefon mora biti lep, imeti odlično kamero za fotografije ter dober zvok za poslušanje glasbe med vožnjo. Seveda so tu še ostale funkcije, vendar so zame kot blogerko in novinarko najbolj pomembne slednje.

V tokratnem zapisu bom v sedmih korakih razkrila, kako do prelepega Instagram profila in fotografij s telefonom HTC U Ultra! Pripravljena? Gremo!

1.      Najprej se sprosti in si zavrti malce glasbe!

Ne bi bilo krasno, če bi lahko ta trenutek poplesavala na koncertu svojega najljubšega glasbenika? Koncert lahko sedaj pride kar h tebi, saj ima HTC U Ultra zvočni sistem HTC BoomSound, ki je oblikovan na način kot najboljši zvočni sistemi na svetu. Natakni si slušalke in se prelevi v rok zvezdo! Si vedela, da HTC U Sonic analizira sluh, ustvari zvočni profil in temu primerno prilagodi glasbeno doživetje? Kot leto 2050, kajne?

2.      Tako, sedaj lahko gremo na pravila lepega Instagram profila! Odpri aplikacijo Instagram. Pojdi na točko tri.

3.      Kvaliteta fotografij je vse!

Vem, da je zelo mamljivo objavljati fotografij norih nočnih pohodov s prijatelji, vendar to ponavadi niso fotografski vrhunci. Večina uspešnih Instagramarjev sledi načelu manj je več. Slike naj bodo čiste in posnete na dnevni svetlobi. Ker si žal DSLR fotoaparata ne moremo vedno privoščiti in ga povsod nositi s sabo, je toliko bolj pomembna kamera na našem pametnem telefonu. HTC U Ultra odlikuje prednja kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik, hrbtna kamera z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik, obenem pa fotoaparat ponuja še lasersko ostrenje, optično stabilizacijo slike in snemanje videa v 4K s 3D zvokom. Sama sem z njim posnela kar precej Instagram blog fotografij, ki so čiste kot solza!

4.      Ne ponavljaj le enega motiva!

Profil, na katerem bodo sami selfiji in le občasno kakšen drug motiv, npr. šopek, po vsej verjetnosti ne bo požel veliko zanimanja. Tukaj se lahko okvirno držiš načela trojke; prva fotka portreta, druga narave, tretja, detajli. Seveda ga spremeni svojim potrebam in zanimanjem. Tako bo celoten profil bolj zanimiv in bo predstavljal tebe.

5.     Išči fotogenične motive!

Zakaj toliko blogerk nenehno objavlja fotografije kristalno modre vode? Ker je modra fotogenična in se lepo sklada z drugimi barvami. Po drugi strani rdeče barve ne boste videli pogosto, ker težko sovpada z drugimi barvami. Vprašaj se, kaj bi ti želela videti na fotografijah drugih uporabnikov.

6.      In še zadnji nasvetek, pravilo minus prostora.

Minus prostor  je prostor, kjer fotografija ni »zasedena« z dodatki in malimi podrobnostmi, ampak z naravo, oblaki, steno itd. Tvoj Instagram bo v trenutku izgledal bolj profesionalno. Tako bo lažje tudi mešanje fotografij, saj se bodo lepše prelivale v shemi.

7.      Objavi fotografijo na družabna omrežja in si v koledar na HTC U Ultra zapiši, kdaj izide novi Cosmo! Brez skrbi, ne bo te pozabil opomniti, saj je tudi tvoj asistent.

 Upam, da sem ti z nasveti pomagala, poiščeš pa me lahko tudi na mojem Instagramu. Se klikamo!

 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt podpirajo: