5 najpogosteje uporabljenih aplikacij na HTC U Ultra

7. 6. 2017
5 najpogosteje uporabljenih aplikacij na HTC U Ultra (foto: Urša Satler)
Urša Satler

Priznam, da je moj mobilni telefon večino časa moj mini računalnik. Pravzaprav je njegova prvotna funkcija – telefoniranje – najmanj izkoriščena. Največ baterije zagotovo porabim z uporabo različnih aplikacij. Katerih?

V času Hud job projekta sem postala solastnica novega mobilnega telefona HTC U Ultra in moje navdušenje je bilo očitno. Na predstavitvi smo poslušale o super kameri (sprednji in hrbtni!), velikem zaslonu, odličnih zvočnikih itd. Tekom moje uporabe se je izkazalo, da niso pretiravali, kar sem ugotovila z uporabo naslednjih aplikacij.

1. Fotoaparat

Poleg tega, da dnevno objavljam fotografije na Instagramu in da je bilo treba beležiti tudi dogodivščine naših Hud job izzivov, pa veliko časa namenim tudi snemanju vlogov, ki jih s kolegico objavljava na YT kanalu Our way everyday. Zaenkrat še ne nameravam vlagati denarja v nakup novega fotoaparata, zato mi je ob nakupu telefona kakovost slike in videoposnetkov eden najbolj pomembnih podatkov. HTC U Ultra odlikuje prednja kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik, hrbtna kamera z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik, obenem pa fotoaparat ponuja še lasersko ostrenje, optično stabilizacijo slike, dvojno LED bliskavico, snemanje videa v 4K s 3D zvokom. To pomeni, da sem vloge lahko snemala tudi s prednjo kamero, pri čemer kakovost ni preveč trpela. Poleg tega, da je bila slika 'on point', pa je bil tudi zvok presenetljivo čist, kar privede do druge aplikacije.

2. Glasba (YouTube)

Poslušanje glasbe je bilo pravo doživetje. Zvok je neverjetno čist, za kar je verjetno odgovoren zvočni sistem HTC BoomSound, ki je oblikovan na način kot najboljši zvočni sistemi na svetu. Za glasbo na druženjih s prijatelji je bilo tako vedno poskrbljeno, enako dobra pa je bila tudi individualna izkušnja poslušanja glasbe prek slušalk. Namreč HTC U Sonic analizira sluh, ustvari zvočni profil in temu primerno prilagodi glasbeno doživetje. Kul, kajne? :)

3. Družbena omrežja (Facebook, Instagram)

Glede na to, da smo se punce morale veliko dogovarjati, usklajevati in pripravljati vsebine, občasna srečanja niso bila dovolj in smo veliko pogovorov opravile tudi prek Facebooka. Instagram pa je služil kot virtualna knjiga spominov, kamor smo objavljale naše dogodivščine. #hudjob

4. Zemljevid

Hudjobovke smo kot del naših obveznosti obiskale kar nekaj delov Slovenije, pri čemer smo nujno potrebovale navigacijo in HTC U Ultra. Zakaj? Zato, ker ima velik zaslon, kar je branje zemljevida močno olajšalo.

5. Koledar

Nekam smo morale zabeležiti vse svoje opravke in klasičen rokovnik oziroma planer ni bil več dovolj, saj smo vsak dan dodajale nove obveznosti. V tem primeru je zelo dobro, če imaš 'rokovnik' vedno s seboj, da lahko na licu mesta vneseš vse potrebne informacije in pomembne datume.

Seveda HTC U Ultra odlikujejo še druge lastnosti, kaj je povedala naša Maja, navdušenka nad tehnologijo, lahko preveriš tukaj.

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: