Mali lepotni nasveti z dežele tulipanov

5. 5. 2015

Zdravo bejbe, oglašam se vam z drugega konca Evrope - z Nizozemske. Vse tiste, ki ste že kdaj imele možnost obiskati ta del celine veste, da življenje tu poteka precej drugače kot pri nas.. Večerje in kosila v neskončni vrsti mestnih restavracij ter kolo kot glavno prevozno sredstvo s katerim vijugaš med lično urejenimi vrstnimi hiškami. To je Nizozemska, okusna in raznolika!

Nizozemska je tudi dežela Heinekena, njena soseda Belgija pa slovi po več kot 400 različnih znamkah piva. A ta starodavna pijača ni le za v kozarec temveč je uporabna tudi v naših kopalnicah kot lepotno sredstvo. Kako!?

  • Lase si najprej umij s šamponom, nato pa nanje nanesi mešanico kisa in piva. Slednjo lahko uporabiš kar namesto balzama. Speri z vodo, tvoji lasje pa bodo po uporabi mehki in voljni.
  • Nekatere zvezdnice pa po umivanju lase osušijo z brisačo in vanje vtrejo pivo, nato jih zavijejo v folijo in po petih minutah nežno izperejo. 
  • Spet po nasvetu drugih lahko pivo uporabiš v kombinaciji z mineralno vodo kot sredstvo za lase brez volumna. Preprosto jih napoji z 0,5 dcl piva in enako količino mineralne vode ter zavij v staro segreto brisačo. Po 15 minutah speri mešanico z las in jih osuši.
  • Če si ljubiteljica mask za lase, zmešaj jajce s 30ml piva. Zmes nanesi na mokre lase in pusti učinkovati vsaj 15 minut, potem pa počasi umij lase s šamponom in vodo.
  • Lahko pa si pripraviš poživljajočo kopel s pivom za utrujene noge. V posodo zlij dve pločevinki ohlajenega piva in privošči razvajanje svojim stopalom.

Tako, idej je kar nekaj, če ti bo tvoj dragi seveda odstopil tisto pločevinko piva. :) Veel geluk!

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"