Male lepotne skrivnosti

Za to, da bi bila lepa, sveža in privlačna, ne potrebuješ dragih krem. Dovolj bo, če si privoščiš lepotno nego iz domačega hladilnika - za celo telo!

4. 3. 2014

Jabolčna maska za obraz

Pripravi si masko, ki bo nahranila z vitamini in lepo napela tvojo kožo.

Vzemi jajce in loči rumenjak od beljaka. Beljak stepi v sneg in vanj na rahlo vmešaj nastrgano jabolko, ki si ga pred tem olupila. Dobljeno zmes nanesi na obraz in dekolte ter pusti delovati 10 do 15 minut, nato speri z mlačno vodo in kožo namaži z vlažilno kremo.

Sveže roke in lepi nohti

Če bi rada imela lepe roke, jim pripravi hranilno masko.

Vzemi eno limono in iz njene sredice iztisni ves sok. Dobljenemu limoninemu soku primešaj žličko cvetličnega medu. Tekočo zmes nanesi na roke in z nežnim glajenjem vmasiraj v kožo rok. Po petih minutah masaže speri in roke namaži s kremo.

Mlečni tretma za lase

Če bi rada imela mehke in voljne lase, si pomagaj z mlekom.

Nekaj decilitrov mleka zlij na brisačo. Z njo otri lase in jih nato še zavij vanjo. Po 20 minutah delovanja lase speri pod toplo vodo. Posušene oblikuj v poletno pričesko, ki jim bo omogočala prosto gibanje.

Kisla kopel

Ne boš verjela, ampak sadni kis lahko poživi tvoje telo.

Tri decilitre kisa zlij v kad polno tople vode in dobro premešaj, da se kis razporedi po celi kadi. Uživaj v kisli kopeli 20 minut in nato kisli plašč speri iz telesa. Koža bo sijoča, pore pa manj vidne.

Spet vlažna

Vlago v koži lahko nadomestiš v dobri minuti.

Vzemi razpršilec vode, kožo na obrazu in dekolteju nekajkrat poškropi. S konicami prstov (pred tem si umij roke, da ne boš na obraz nanesla bakterij) potrepljaj kožo tako, da boš vodne kapljice razporedila po celem obrazu. Po približno eni minuti bo koža vsrkala dovolj vlage, zato lahko preostanek nežno obrišeš z brisačo.