Zelenjavno-sadni lepotni triki

Sestavine iz domačega hladilnika, ki jih uživaš v vsakdanjem življenju, uporabi tudi za zunanjo lepoto. Zdravo je, da sadje in zelenjava romata v tvoj želodček, a naredi tudi izjemo in jih nadeni na svoje telo v obliki maž …

27. 11. 2007

Spretno nad podočnjake

Nastrgana kumarica v kombinaciji s korenčkom odpravlja črne kolobarje okrog oči. Enako vlogo ima nastrgan krompir, ki ga zaviješ v gazo. Ko odpravljaš temne lise podočnjakov pazi le, da škrobasta tekočina ne bo zašla v oči, ko boš gazo pristavila na predel pod očmi. Pusti delovati 15 minut in nato z mlačno vodo umij obraz ter nanj nanesi kremo za predel okrog oči.

Korenčkova maska

Tri velike korenčke skuhaj v vodi, skuhane pretlači v kašo, v katero umešaš še dve žlici medu. Mešanico nanesi na kožo in po 10 minutah speri z mlačno vodo – počutila se boš odlično.

C-vitaminska bomba

Za kožo si pripravi poživljajočo masko iz pomaranče in jogurta. Potrebuješ dve veliki žlici navadnega jogurta in sok polovice pomaranče. Mešanico na obraz nanesi s prsti in po petih minutah speri z mlačno vodo. Jogurt bo očistil tvojo kožo, pomaranča pa jo bo nahranila z vitaminom C.

Z banano nad gubice

Rumeni sadež napenja kožo, zato ga z vilico stlači v mehko maso in nanesi na obraz. Po 15 minutah speri z mlačno vodo, ki naj ji sledi še pljusk mrzle vode. Po tretmaju koži privošči še vlažilno nego s kremo.

Vanilja za poživitev

Četrt majhne skodelice ekstrakta vanilje dodaj topli kopeli, ki bo poživila telo in duha. Ne pozabi na svečke ob kopalni kadi, ki bodo dodale pridih romantike.

Čvrsta mešanica

Žličko olivnega olja zmešaj s polovico jogurta in enim jajcem. Mešanico z masažnimi gibi nanesi na predel prsi in si za 20 minut nadeni star modrček. Speri z mlačno vodo in namaži s kremo za telo.

Limonin sok proti madežem

Nohte namoči v skledo z vodo, v kateri je zmešan sok ene limone. Po 5 minutah roke umij v topli vodi, kožico ob nohtih namaži z oljem za nohte, roke pa namaži z vlažilno kremo, da bodo postale čisto mehke.