Nekaj za vse oboževalke Christiana Greya

9. 5. 2015
Belle de Jour

Svoje enotedenske počitnice sem namesto na plaži preživela med potepanjem po deželah Beneluksa, vendar me to ni ustavilo, da si ne bi vsak dan vzela nekaj časa za čaj in par poglavij dobrega čtiva. Za popotnico sem si izbrala Intimni dnevnik londonske prostitutke izpod peresa »Belle de jour« (lepotice dneva).

V prejšnjem letu sem prebrala prva dva dela 50 odtenkov sive. Priznam, le redno v knjižnici posežem po množično branih knjigah, vendar je bila radovednost v tem primeru glavni faktor. Prvi del me je posrkal vase, prebrala sem ga v pičlih parih dneh ter si v tem času nakupila kar nekaj kosov »lingerie«. Drugi del sem si prihranila za poletni oddih in ga prebrala ob spremljavi valovanja morja ter dišečih borovcev. Sedaj se zagotovo sprašuješ, kaj ima torej gospod Grey skupnega z lepotico dneva..

Poštena dekleta tega ne počnejo, poredna to počnejo, najboljša pa to počnejo za denar.. (Belle de jour)

V svojih izpovedih »Belle de jour« (v knjigi svojega pravega imena ne omenja, izvemo le njen umetniški vzdevek) opisuje pisano in živahno dogajanje londonske prostitutke, ki obsega nenavadne stranke in združevanje poslovnega ter zasebnega življenja. Ničesar ne prikriva, opisi dogajanja so slikovito predstavljeni, zato že vnaprej opozarjam bolj občutljive duše. Ob sami pripovedi pa nam ponudi tudi mnoge namige in trike za popestritev dogajanja med rjuhami. Ne gre za kakršnokoli romantično zgodbo, daleč od tega...zelo, zelo daleč od tega :) 

Nekaj malega za pokušino..

Bila sem negotova, kako naj se lotim teme o svoji novi zaposlitvi. Naj bom oprezna in čim bolj omilim resnico? »Ljubi, moram ti povedati, da se za denar dobivam z moškimi, toda to počnem oblečena spraznijo pa se v gospodinjsko folijo v drugi sobi. Vedno. Sem že rekla, da te ljubim?« Ali pa naj udarim kar naravnost, pa bo, kar bo. »Moj najdražji, vlačuga sem. Nisi opazil, da imam več cvenka?«

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"