10 erotičnih filmov, ki so še bolj vroči kot 50 odtenkov sive #OstajamDoma

20. 3. 2021
10 erotičnih filmov, ki so še bolj vroči kot 50 odtenkov sive #OstajamDoma (foto: Profimedia)
Profimedia

Ker filmov '50 odtenkov česarkoliže' ne moremo gledati čisto vsak dan, smo tokrat pripravile 10 klasik, ki so vsaj toliko vroče, če ne še bolj!

1. Belle de Jour (1967)

Film je nastal na osnovi romana avtorice Joseph Kessel, v njem pa je zaigrala francoska igralka Catherine Deneuve, ki je, podobno kot Anastasia Steel, poročena s popolnim moškim.

2. Trans-Europ-Express (1966)

Večina tovrstnih filmov nastane na osnovi knjige, zato je mojstrovina Alaina Robbe-Grilleta prava izjema. Že vse odkar je film prvič napovedal svoj prihod, je občinstvo enotno. Najtežji del je pogledati stran od zvezdnice Marie-France Pisier v popolnem črnem korzetu ...

3. Crash (1996)

Zgodba se vrti okrog zakoncev v odprtem razmerju in v ospredje postavlja ... užitke in nevarnosti ekstremnih užitkov.

4. Henry & June (1990)

Film je osnovan na knjigi avtorice erotičnih vsebin Anaïse Nin, zgodbo pa so klasificirali kot nekaj, kar bi bilo še najbolj podobno psihoseksualnemu ljubezenskemu trikotniku. 

5. Betty Blue or 37° 2 le matin (1986)

Film je nastal na osnovi romana avtorja Philippa Djiana. Zelo drugačen je od vseh drugih, zaradi svojih posebnosti pa je osvojil vrsto filmskih nagrad.

6. Emmanuelle (1974)

Tudi ta film je nastal po istoimenski knjigi, ki je bila tedaj napisana pod psevdonimom in s tem zavarovala indentiteto francoskega diplomata, ki se v njej pojavi. Vse, ki ste prebrale knjigo, veste, da vas čaka nekaj zelooooo vročega!

7. The Lover (1992)

Film o mladem dekletu in njegovi prvi ljubezni s starejšim moškim ... Klasika, ki jo moraš videti! Celoten film si lahko pogedalš TUKAJ:

8. The Dreamers (2003)

Mlad Američan se v šestdesetih znajde v Parizu in se - po spletu dogodkov - znajde tudi v trojčku z Evo Green. Za ta film si zagotovo že slišala!

9. Angel Heart (1987)

Scenarij je napisal Alan Parker, ki je kasneje film tudi režiral. V tem erotičnem trilerju poleg Charlotte Rampling nastopi tudi Lisa Bonet.

10. La Reine Margot (1994) 

V filmu najdemo najlepši ljubezenski prizor vseh časov, za katerega sta poskrbela Isabelle Adjani in Vincent Perez, zgodba pa se vrti okrog ljubezni med kraljico in vojakom.

Napisano po predlogi Elle US.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Lastnost, zaradi katere te NIKOLI ne bo pozabil (glede na tvoje ASTRO znamenje)

Priporočamo tudi: Preverjaš, če je BIVŠI pogledal tvoje Insta storije? Sprijazni se, saj to pomeni, da si ...

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ