INTERVJU: Hudi pripravniki malo drugače

9. 6. 2014
INTERVJU: Hudi pripravniki malo drugače

Prišel je čas, da hudi pripravniki s svetom delimo svoje "poslovne skrivnosti", poletne namige in še mnogo več... :)

HELENA MILOST: fotografinja

1.) Največji izziv s katerim si se do sedaj sočila med pripravništvom? Definitivno fotografiranje modne zgodbe (ki prihaja v novi številki Cosmopolitana), saj je bilo potrebno uskladiti dva modela, dva avtomobila, stajlinge, lokacijo in ujeti še pravo svetlobo.

2. ) Najljubša glasba, film, knjiga in destinacija tega poletja?  Pesem: Faul & Wad - Changes Film: Maleficent Knjiga: Ti povem zgodbo (Jorge Bucay)  Destinacija: Hribi z dobro knjigo v rokah. :)

3.) Če bi bila revija bi bila zagotovo...mešanica mode, do-it-yourself projektov, navdiha, motivacijskih člankov in predvsem z veliko rubrik z nasveti bralcem  glede vsakdanjih in ljubezenskih težav.

4.) Kaj zate pomeni definicija "hud job" ? Služba kjer se lahko izkažeš, preizkusiš v 1000 različnih stvareh in najdeš točno tisto, ki ti je pisana na kožo. Poleg tega pa spoznaš kopico novih ljudi in doživiš dogodivščine o katerih boš nekoč pripovedoval vnukom.

KAJA MILANIČ: novinarka

1.) Največji izziv s katerim si se do sedaj sočila med pripravništvom? Natežje je začeti, pravijo ... in jaz jim verjamem. Največji izziv, ki mi ga je predstavilo pripravništvo je bil brez dvoma Fashion Week, ki se je pravzaprav začel na prvi dan našega pripravništva. Saj veste, z ljudmi, ki si jih pravkrar spoznal, za medij, katerega si mislil, da ga poznaš, a si se krepko motil, z nalogo, ki se prej še ni znašla na "to - do" seznamu. Ni bilo težko ... je bilo pa stresno. Kakorkoli, na koncu pa zelo nagrajujoče, ko v svoji naj naj naj reviji vidiš svoj prispevek :)

2. ) Najljubša glasba, film, knjiga in destinacija tega poletja?  Pesmi: TOP 3 pesm tega poletja, ker pri meni ni nikoli ena sama ... :) Her Morning Elegance (Oren Lavie),Paper airoplanes (Angus and Julia Stone), Mr. Tamburine Man (Bob Dylan)  Film: Gremo mi po svoje 2 ... duhovit, poleten in še slovenski! Knjiga: Joooj, vsako poletje jih preberem cel kup ... trenutno imam na mizi v pisarni kupček ustvarjalnih knjig iz tujine, saj se letos pripravljam na izdajo svoje prve ustvarjalne knjige.  Destinacija: Že nekaj let s fantom poskusiva vsak prost dan preživeti v Bovcu ... fant je kajakaš, jaz imam rada reko in Slackline ob njej, tako da je Bovec popolna kombinacija za poletna doživetja in kampiranja.

3. ) Če bi bil revija bi bil(a) zagotovo...Molly Makes...sicer pa Cosmo (Ker vsakič ko pomislim na poletje, pomislim na vonj sončne kreme in napihljivih blazin in pravkar prelistanega Cosma, z napotki, ki ne bi morali biti bolj poletni, kot so... ).

4.) Kaj zate pomeni definicija "hud job" ? Hud job je res hud. :) Je pripravništvo, ki je veliko več od tega, ... je moja "nova priložnost", ki se je pojavila v času, ko sem mislila, da priložnosti sploh ni. Je izkušnja, ki me je predstavila slikanju za naslovnico revije, skakanju za selfiji najbolj modnih slovencev, sestankih z glavno urednico Cosma in štirim posebnim sodelavcem, ki jih imam neizmirno rada. Mwa mwa mwa. :)

KATJA KOZLEVČAR: spletna novinarka in urednica

1.) Največji izziv s katerim si se do sedaj sočila med pripravništvom? Največji izziv je bila prva naloga, ker nisem imela pojma kaj naj pričakujem, povsem nepripravljeno so me vrgli v nekaj kar je povsem izven moje cone udobja. Pred kamero se počutim zelo nerodno, ampak takoj po prvem posnetku, se mi je odvalil ogromen kamen in nastali so super videi izjav gostov na Fashion Weeku za Elle. Super ponosna nase!

2. ) Najljubša glasba, film, knjiga in destinacija tega poletja?  Pesem: Uf...eno težjih vprašanj. Zadnje čase največ poslušam BBC Radio 1, ker vrtijo vse od trenutno najbolj popularne glasbe kot so Coldplay, Rita Ora in Disclosure do oddaje Pete Tonga, kjer je večinoma elektronska glasba. Vsake toliko obiščem kak hardcore party ali drum&bass, za dušo pa poslušam Norah Jones, kak dober jazz,.. Film: Grose Pointe Blank, Clueless, Pulp Fiction in večina Tarantinovih filmov z izjemo Kill Billa. Na splošno raje gledam serije kot filme in tudi sicer si filmov ne zapomnim. Morajo res narediti vtis, da pristanejo v moji mapi klasik. Knjiga: Priznam, knjig berem zelo malo, sem bolj revije-kind-of-girl, najbolj v spominu pa sta mi ostali knjigi 1984 in Živalska farma Georga Orwella ter Huxleyev Krasni novi svet. Priporočam!  Destinacija: to poletje bo to mini Euro trip Bruselj - Amsterdam - Eindhoven - Barcelona in morda še kaka Evropska prestolnica za povrhu. Sicer pa so sanjske destinacije Vietnam, Kambodža, Laos in Japonska, od teh ki sem jih obiskala pa Danska, Švedska, Portugalska, Aruba, presenetila sta me Islandija in Dublin.

3. ) Če bi bila revija bi bila zagotovo... Elle. :) Ker mi je pisana na kožo in ker je pravzaprav tudi edina revija ki jo kupujem kolikor toliko redno.

4.) Kaj zate pomeni definicija "hud job" ? Hud job je več kot samo služba od devetih do petih, je delo ki te izpoponjuje ne le na kariernem področju ampak tudi na vseh ostalih, ti je v izziv in užitek. Hud job je tista služba ki bi jo opravljal tudi zastonj. Zame osebno je hud job mesto urednice modne revije, saj ta služba združuje vse kar imam rada: modo, pisanje, potovanja, spoznavanje zanimivih kreativnih ljudi. Projekt "Hud job" je definitivno stopnička bližje temu cilju.

GREGOR AŠ: grafični oblikovalec

1.) Največji izziv s katerim si se do sedaj sočil med pripravništvom? Izzivom kar ni konca, vsakodnevno prevzemam večjo odgovornost, kar pomeni vsakodnevne izzive. Zame največji izziv šele prihaja, ko bom postavljal 16 strani dolgo prilogo za revijo Cosmopolitan. Komaj čakam. :)

2. ) Najljubša glasba, film, knjiga in destinacija tega poletja?  Pesmi: Uf...tudi zame je to kar težko vprašanje. Poslušam skoraj vse zvrsti glasbe, ker mi je bolj pomembna dobra družba. Drugače pa če se moram odločiti za določeno zvrst je tukaj elektronska glasba (House, TechHouse, drum&bass). Film: Rad pogledm kašen dober film. Kaj je dober film bi težko definiral, ker z veseljem vsakega pogledam in se na koncu odločim ali mi je bil dober ali ne. Top destinacije: Vsaka, ki je blizu morja. :) Zaenkrat še nisem toliko potoval ampak je za vse še čas... :) Kaj da rečem Španija, Avstralija, Nova zelandija, kamor koli samo da grem in uživam. :)

3. ) Če bi bil revija bi bil(a) zagotovo... Hmmm, revija. Zagotovo kašna avanturistična revija, revija s kašnimi ekstremnimi športi in doživetji. Na pamet mi pride samo National Geographic :)

4.) Kaj zate pomeni definicija "hud job" ? Jah vsekakor tole pripravništvo. Delati na uredništvu na različnih revijah. Ali pa imeti svoje grafično podjetje, ker sprejemaš različne projekte, ki ti dajejo izziv in užitek. Torej ja "hud job" je biti na takem delovnem mestu oz. položaju na katerega se vsak dan z veseljem vračaš, ti ni dolgočasno in se ob tem še dopolnjuješ.

MAJA KOVAČ: urednica družbenih medijev

1.) Največji izziv s katerim si se do sedaj sočila med pripravništvom? Najverjetneje kar preklapljanje pri komuniciranju z različnimi cilnjimi skupinami preko različnih družbenih omrežij. Sicer pa vsak izziv predstavlja poglavje zase, ki ponuja priložnost za prelitje znanja iz teorije v prakso na različnih področjih. 

2. ) Najljubša glasba, film, knjiga in destinacija tega poletja?  Pesm: Pravzaprav jih je več... Trenutno so na moji "play listi" izvajalci kot so Chet Faker, Artic Monkeys z Albumom AM, Kings Of Leon in še mnoge druge indie/rock skupine. + Raznolika mešanica poletnih hitov, ki jih ujamem na radijskih postajah na poti domov. Knjiga: Ti povem še eno zgodbo? ( Jorge Bucay) Destinacija: London!!! Sicer pa je mest, ki bi si jih želela obiskati še ogromno. Potovanja imajo zagotovo nek svoj čar in vsaka na novo odkrita destinacija za seboj pusti zanimive vtise in zgodbe.

3. ) Če bi bil revija bi bil(a) zagotovo... "life style" revija, ki bi vključevala veliko odličnih fotografij, modnih zgodb, člankov s področja dizajna/notranje opreme, zdravih receptov, razreševanja aktualnih problemov s področja družbe ter odnosov, itd. :)

4.) Kaj zate pomeni definicija "hud job" ? Delo, ki ti poleg finančne stabilnosti nudi tudi prostor za kreativnost, osebno rast in zadovoljstvo. Gre za delo, ki ga z velikim veseljem opravljaš in kolektiv v katerega se vsak dan z nasmeškom vračaš. :)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord