Prva zadolžitev: Lovec na glave

29. 4. 2014
prva zadolžitev (foto: Grega Aš)
Grega Aš

Oborožena s snemalcem, mikrofonom in nesramno visokimi petami, sem se podala na lov za izjavami gostov na Fashion Week-u.

Padla je prva zadolžitev, prva preizkušnja in soočenje z dejstvom, da gre še kako zares - Fashion Week Aquafresh.  O tem je pričalo tudi razdejanje v moji sobi - posledica iskanja popolnega outfita. Kot da sam prvi delavni dan ni dovolj velik razlog za paniko, je ta sovpadel še z najbolj pomembnim modnim dogodkom pri nas. Živčni zlom!

"Pričakuj najboljše, pripravi se na najslabše" je bila moja mantra in očitno so molitve pomagale, saj se je že po uvodnem sestanku izkazalo, da je paranoja povsem neupravičena. Kot spletna urednica in novinarka sem dobila zadolžitev, da po vsakem sklopu revij ujamem znane obraze in modne strokovnjake ter jih malo izprašam/poskušam spraviti v zadrego.

V nasprotju z mojim prepričanjem da bom priklenjena na stol v press room-u pisala izčrpna poročila o dogodku, sem dobila svojega snemalca, mikrofon in prvi izziv. Čeprav imam za sabo nešteto intervjujev, se pred kamero počutim podobno kot pri zobozdravniku: "Ne, ne bom odprla usta!!"

Malo smo brainstormali s pripravniki na kavi, nekoliko sem pobrskala po spominu in se končno odločila za nekaj vprašanj. Počutila sem se kot lovec na glave, tisti ki lovi stylish goste. Na moji tarči so bili Lorella Flego, Matevž Faganel, Erik Ferfolja, Manja Plešnar in ostale fashioniste. Med njimi pa tudi nekaj prijateljev in sodelavcev, katerih čestitke za "Hud job" so kar deževale. Manjkalo pa ni niti nevoščljivih pogledov... Že brusimo kremplje?

Ekipa Adria Media je bila v veliko oporo, moj snemalec pa največja faca. Z veliko mero tolerance je prenašal moj tresoč glas in mencanje: "koga?" Neverjetno kul so tudi vsi so-pripravniki s katerimi smo s pomočjo velike mere humorja skupaj prebrodili prve izzive.  Kako izgleda kočni rezultat si lahko pogledate tudi v enem izmed šestih video posnetkov na Elle.si.

Po treh dneh revij, kramljanja z gosti, nesramno velikih petk, lovljenja urednic in najbolj slastnega Roseja, sem si spet lahko oddahnila. Namesto nazdravljanja smo s pripravniki udarili en high-five in ko nas je na koncu pohvalil še naš mentor, je bilo vsem jasno - Hud job bo ena najboljših izkušenj ever! Komaj čakam kar sledi. Bring it on!

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju