Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Mar. 2024 11:41

Morem odg. še na tisto, kako praznujem, ker mi je bilo prav katastrofa praznivanje letos.

Zdaj zadnja leta sem povabila prijateljice in njihove partnerje/može na kakšno pijačo, tortico. No letos smo se tako zmenili, da so bile samo kolegice, brez otrok in partnerjev, edino tista, ki ima (večjega) dojenčka, je bil še dojenček zraven..

Se dobim z dvema skupinicama posebej, ker se ne družijo med sabo.
Pri taprvi skupinici me po 1 uri in pol kliče moj, da otroka ne more umitit in da noče več pit po flaški adaptiranega mleka in ga morem js prit nazaj dojit, tako, da sem mogla it domov na sredi praznovanja. Na zadnje sem šla stran od njega, da smo mu dali adaptirano, 1 mesec in pol nazaj od tega praznovanja, takrat je še hotel pit po flaški.

Pri tadrugem praznovanju smo šli skupaj z mojim in otokom, sem pa jaz vozila in mi je avto zakuhal, se je začelo kadit ven v bližini hiše, ko sem se mogla enemu kombiju ritensko umikat v hrib. Smo nato zamenjali avto, šli z njegovim, zamudili določeno uro in jaz sem bila še totalno iz tira, v skrbeh, strahu, žalostna zaradi avta in spet novih stroškov zanj, tako, da mi je bilo res neprijetno, slab dan.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Za 30. sem od dveh prijateljic srebrno verižico, razen tega nič posebnega, kakšne drobnarije bolj od ostalih.

Za 18. vem, da sem med drugim neko tako knjigico, ki jo je prijateljica sama naredila, ena, ki je bolj umetnica oz. prijateljice, sam je bila glavna ena.? In noter neke želje, misli, različne sličice , fotografije zalepljene, pač tako homemade peronalizirano darilo. Pol mislim, da od sošolk in hkrati par prijateljic sem za zajebancijo neko knjigico z nekimi nasveti o seksu al nekaj v tej smeri. :D parfum Puma, neko svečko z vonjem marihuane?? :D in figurica rastamana zraven :D :D To so bli cajti!! Lepi cajti!

Od mame verižico iz jekla, takrat sem bila ful na jeklo bolj in mi niso bile toliko všeč stvari iz zlata npr ali kaj bolj kičastega.


Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 22. Mar. 2024 14:35

Za 18 se niti priblizno ne spomnim.. za 30 smo praznovali 3je skupaj in so nam pripravili neke igre, kolegica nas je narisala kot ilustracijo in uokvirila (res kjut :oops: ), par kart za koncerte (the kooks, arcade fire in ben bohmer tisto leto).. roze, svece, alkohol, etc.. dragi me je pred polnocjo peljal ven v en res kul alternativni/rockabilly bar :) posebej smo praznovali se v Berlinu. :D divje pac, nikoli ni dolgcas.

Lepotni posegi: zelo za, v bistvu ravno okrevam od enega. :D tale je bil dalec najvecji, imela sem pa se 2 (in nekaj manjsih, koznih - mini laserski posegi). Ampak vse v mejah normale. Niti priblizno nocem izgledati zategnjeno in nenaravno.

Umetne trepalnice: yay or nay?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 22. Mar. 2024 14:54

Jaz jih nikoli ne nosim, bi jih mogoče za kakšen bolj poseben dogodek ali kdaj izjemoma za ven zvečer, ampak take bolj naravnega oz manjše, če bi si jih dala za kak večer ven (trenutno itak ne hodim ven zvečer).

Edinkrat v življenju sem jih imela za baletni nastop, so bile pa kar kul, ene od manjših, sem takrat gledala, da vzamem take, ki so najmanjše v trgovini.



Ponavljam + kaj bi/ si si sama šla naredit glede lepotnih popravkov ali kaj so si šli popravit ali narediti kakšni tvoji prijatelji, znanci?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 314
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 22. Mar. 2024 18:04

umetnih trepalnic še nisem nikoli gor dajala čeprav me mika, sam se mi mal prezakompliciran postopek zdi pa se potem nikoli ne lotim :mrgreen: a je tok dela s tem kakor zgleda? a se potem enostavno odstranijo?

od lepotnih popravkov sem zaenkrat mela samo zobe, no dva zoba, ker sem mela poškodbe še od otroštva ko sem parkrat na gobec letela in me je motilo da niso enako dolgi predvsem pa da niso bili istih barv, sem se kar skaširala ampak mi ni žal mam zdaj res lepe zobe

kaj drugega me trenutno ne zanima, gub še nimam tok da se glede tega (še) ne obremenjujem... bo čas pokazal če bom še kaj rabila :D

Ponavljam...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7043
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Mar. 2024 19:24

Umetne trepalnice-ja, za kake večje dogodke. Ampak ne podaljšane v smislu ena na ena, ampak te običajne z lepilom.
V moji okolici ni imel nihče lepotnih popravkov.


Katera od recimo temu običajnih služb res ne bi bila zate?
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 23. Mar. 2024 22:08

Sem že odg. na nekaj podobnega... Na splošno pa vse službe, kjer se ima dnevno opravka z veliko ljudmi/strankami, delo v velikih kolektivih. Kot introvertu mi to vzame energijo + ne da se mi ukvarjat s preveč ljudmi/karakterji na dnevni bazi, brezvezen small talk itd.
Blah, se spomnim, da v tistih par večjih kolektivih (kjer sem delala) so bile vedno neke nepotrebne drame, opravljanja (četudi na "fini način"). :tot:


*saarijarvi, če ni skrivnost, kater poseg pa je ta zadnji bil?

No, jaz bi šla na dvig prsi, če že kaj. Po treh nosečnostih, nihanju teže in dojenjih pač... kaj naj rečem. :)



Raje delaš v večjem ali manjšem kolektivu? Ali sam-a?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7043
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Mar. 2024 23:51

Kjer sem zdaj mi je idealno. Naceloma stevilcen kolektiv razdeljen v majhne ekipe.

Ponavljam :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Mar. 2024 3:47

Majhen, s tem da je pozitivna stran velikega, da je vse delo veliko bolj razdeljeno, te delodajalec ne more toliko izkoriscat, manj delas, ne delas po moznosti za 3 do 5 razlicnih delovnih mest pa za eno placo, bolj je mocno to telo zaposlenih, ki se bori za svoje pravice..
S tem, da imam par let izkusenj z majhnin in samo ene 3 mesece z velikim, kjer sem bila zaposlena pred odhodom na porodnisko. Utruja me ta gmota ljudi, medtem, ko sem bila navajena prej imet sodelavcev za prste ene roke. Sem pa tudi na velikem oddelku, ne samo velikem podjetju.


Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 24. Mar. 2024 11:28

Ananhas: ja, zmanjsanje/dvig prsi :lach: presrecna z rezultati :cry: :hearts:

Delam sama in bi rada tudi naprej delala sama, vsaj za zdaj.

Kaj pocnes/te na dezevno nedeljo?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7535
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Mar. 2024 13:09

Sonce je pri nas. Bili smo na ogledu stanovanja in zdaj gremo na kosilo k njegovim starsem.
Mi je pa stresno ker tamalega vozim sama, sem ga vozila iz primorske do Lj in zdaj nazaj ga bom tudi ker greva z dvema avtoma nazaj ido primorske spet jaz morem vozit in malega vozit, mi je naporno in sm utrujena.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 24. Mar. 2024 19:27

Uff, je bila sončna nedelja... vsaj popoldne. Sem lepo bil s slušalkami na sprehodu, že pred sprehodom sem pa doma preveč plesal, po mojem sem preveč mahal z rokami in preveč tud premikal telo proti tlom... jebiga, ne morem(o) nekaj na pol plesat če je dober komad - bi skor lahk tud na plesne že šel, če se toliko premikam, sam mi fizioterapevt (še) ne pusti; 2 tedna še zdržim (recimo)

Drugače pa nič posebnega. Od prejšnjega vikenda je treba razložit pomivalca (ponavadi je izmena za pomivalc v nedeljo :twisted: ; zajtrkov več nimam doma (konec korone) - zato čez teden kuhinje skorajda ne uporabljam, pač hodim nekam na rogljič in "kavo" kjer kelnarci študentki puščam kar dobro napitnino, ust itak ne znam odpreti, tak da to je to... mal spogledovanja in "flirta?" pred šihtom ), staro hrano sem iz hladilnika vso pometal v smeti/WC školjko (to je dosežek :!: je pa res, da zdele nimam veliko hrane v hladilniku in je lažje), en kup spodnjega perila bi moral zložit, mislim da mi bo to uspelo, kovčke sem končno premaknil v klet; zdele ko tole končam si dam muziko na TV, na telefonu štartam timer... imam 6 rund vaj za ponovit (danes sem dvignil iz 4 na 6, končno :) ). Pol bi se pa moral še za en tečaj mal pripravljat, sam se mi zdi, da je mal pozno...

Sicer pa če smo že pri vremenu imam 1 zanimivo dogodivščino. Sem bil z eno prijateljico na večerji, tko bolj na hitri, "slučajni" večerji... in pol mi kar od nekod na mizo prileti vaza, če bi sedel mal drugače, bi mi priletela v glavo. Saj ni bila neke težka, ampak me prav zanima kaj bi bilo z glavo. Da je zgledalo kot mal v kaki grozljivki, je ta vaza, ki prileti od nikoder še lepo pokončno stala na mizi. :oops: :lach: Potem pogledam, da se je okno odprlo, udarilo v vazo in tako je vaza pristala na mizi. Okno je pa bilo samo zaprto, ni bilo zaklenjeno, zato ga je veter lahko odprl. Vse logično. Je pa bilo ornk neurje včeraj (se je ograja še kje in še kaj včeraj podrlo), ampak ga nisem pričakoval in preden mi je vaza skorajda priletela v glavo, nisem skapiral, da je karkoli narobe. Se pa ob takih pojavih sprašujem ali je kako sporočilo odzadaj, naključij ni, OK, angela varuha imam, hkrati pa opomin :?: :roll: No recimo, da pretiravam.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Mar. 2024 8:01

tudi mi smo meli super vreme ta vikend, tako da smo krasili oljčne vejice, obrezovali sadno drevje in kopali po vrtičku :) . v nedeljo pa smo imeli celodnevno družinsko kosilo.

lepo je blo :)


opiši svojo najljubšo šalčko + kakšno pijačo ponavadi piješ iz nje ;)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2447
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 25. Mar. 2024 9:43

Nimam ravno najljubse (vec). V Dhaki sem imela eno tako cute z lamo in eno z mackom, ki kaze sredince in je pisalo Fluff you, you fluffin' fluff :D Si moram najt nekaj podobnega ali pa mojemu rect, da mi jo naslednjic prinese, ce je se kje. Pijem pa ponavadi iz ene take genericne salcke z motivom kavnih zrn in mlincka za kavo in gor pise coffee is always a good idea. Ponavadi kavo z mlekom, zadnje case velikokrat crni caj, ker poskusam zmanjsati kolicino cukra, kave brez sladkorja pa ne maram prevec.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 25. Mar. 2024 12:40

Jutranjo kavo ponavadi pijem iz skodelice iz linije PolonaPolona. Ta mi je tudi najljubša.

- - - - -

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 806
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 26. Mar. 2024 7:47

En tak emajliran lonček z napisom keep it simple, narisan gozdiček, šotor...
Vedno pijem kavo iz njega, večkrat dnevno. Pozimi tudi kuhančka.

Ponavljam.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov